Πολλοί θα θεωρήσουν οποιοδήποτε μη στρογγυλό smartwatch εμπνευσμένο από το Apple Watch, ανεξάρτητα από το πόσο κοντά είναι ο σχεδιασμός στην πραγματικότητα εκτός από το ορθογώνιο σχήμα. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν κάτι είναι εμπνευσμένο από κάτι άλλο, παραμένει αρκετά εύκολο να διακρίνει κανείς μεταξύ της γενικής έμπνευσης και του “εμπνευσμένου από το Χ”. Το πρώτο δείχνει ότι λήφθηκαν υπόψη κάποια στοιχεία, ενώ το δεύτερο αφορά δύο σχεδόν πανομοιότυπα προϊόντα.

Η Huawei έχει παραδεχθεί παλαιότερα ότι η Apple αποτελεί έμπνευση για αυτή και τα προϊόντα της, πως θαυμάζει τον αμερικανικό κολοσσό. Με το πέρασμα των ετών, η κινέζικη εταιρεία έχει απομακρυνθεί από τη βιομηχανία και προσφέρει συσκευές με καινοτόμο design. Ωστόσο, με το επερχόμενο Watch Fit 3, αν τα renders της συσκευής που διέρρευσαν αποδειχθούν ακριβή, επιστρέφει κατά κάποιο τρόπο στις ρίζες. Οι εικόνες δείχνουν ότι το νέο smartwatch μοιάζει απίστευτα με τα έξυπνα ρολόγια της Apple.

Με πολύ προσεκτική εξέταση, τα μεταλλικά πλαίσια είναι διαφορετικά, όπως και τα bezels της οθόνης. Ωστόσο, υπήρχε λόγος να τοποθετηθεί ένα κουμπί που μοιάζει ακριβώς με το Digital Crown της Apple στην ίδια ακριβώς θέση που βρίσκεται σε ένα Apple Watch; Εννοούμε, κάποιος ουσιαστικός λόγος βασισμένος στην εργονομία ή κάτι τέτοιο, πέρα από το να κάνει το ρολόι να είναι σχεδόν πανομοιότυπο με τα ρολόγια της αμερικανικής εταιρείας.

Κατά τα άλλα, το Huawei Watch Fit 3 έχει ένα άλλο κουμπί το οποίο είναι επίσης τοποθετημένο ακριβώς εκεί που θα βρισκόταν σε ένα Apple Watch. Βέβαια, οι καμπύλες σε όλο το σώμα του smartwatch διαφέρουν, αλλά δεν βοηθούν στο να πει κανείς ότι δεν μοιάζει με τα ρολόγια της Apple. Αν και η πηγή είναι πολύ έγκυρη και έμπιστη, θα περιμένουμε λίγο πριν αποφασίσουμε αν τα renders αυτά δείχνουν το τελικό design του smartwatch.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.