Δύο μήνες πριν, είχαν ακουστεί φήμες ότι η Nokia είχε ξεκινήσει μια αξιολόγηση για την πώληση των κτιρίων των κεντρικών της γραφείων στο Espoo της Φινλανδίας. Φαίνεται ότι ο Φιλανδός κατασκευαστής ολοκλήρωσε την αξιολόγηση αυτή, επειδή η εταιρεία βρήκε ήδη αγοραστή για τα τρία κτίρια και τους χώρους στάθμευσης.

Η Nokia πούλησε τα ακίνητα στην Exilion Capital, μια φινλανδική εταιρία επενδύσεων, για το ποσό των 170 εκατομμυρίων ευρώ. Η τιμή αυτή είναι χαμηλότερη από αυτή που είχε αρχικά κατά νου, η Nokia, πριν από δύο μήνες όταν ξεκίνησε την αξιολόγηση, υπολογίζοντας ότι από την πώληση θα έπαιρνε μεταξύ 200 και 300 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, η Nokia δεν θα αναζητήσει μια νέα έδρα για τα κεντρικά της γραφεία, επειδή η εταιρεία θα συνεχίσει να μισθώνει τα κτίρια προκειμένου να μειώσουν το κόστος.

Σε μια δήλωση, ο οικονομικός διευθυντής της Nokia, Timo Ihamuotila εξηγεί γιατί η εταιρεία πουλάει την έδρα:

“Είχαμε μια περιεκτική διαδικασία πωλήσεων με Φιλανδούς και τους ξένους επενδυτές και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό το αποτέλεσμα. Όπως είπαμε πριν, η ιδιοκτησία ακινήτων δεν είναι μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας του πυρήνα της Nokia και όταν δημιουργούνται καλές ευκαιρίες είμαστε πρόθυμοι να αφαιρέσουμε αυτούς τους τύπους των μη βασικών στοιχείων της εταιρίας. Φυσικά συνεχίζουμε να λειτουργούμε σ’ αυτά τα κτίρια σαν έδρα μας σε μακροπρόθεσμη βάση.”

Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012, αλλά μένει να δούμε αν τα 170 εκατομμύρια ευρώ θα βοηθήσουν την επιχείρηση να αντιμετωπίσει τους οικονομικούς της αγώνες. Η Nokia θέλει να “σώσει” 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του 2013. Νωρίτερα φέτος, η Nokia ανακοίνωσε θα “οξύνει τη στρατηγική” της με την περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο. Η Nokia έχει ακόμα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε μετρητά στα ταμεία της, αλλά έχασε 576 εκατομμύρια ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2012.

 

 via 1, 2

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.