Αν είστε millennials τότε πιθανότατα η πρώτη σας συσκευή ήταν Nokia. Η Φινλανδική εταιρία δημιούργησε ένα τεράστιο brand και πλέον δεν κατασκευάζει τηλεφωνα. Η HMD πλέον παράγει τηλέφωνα με την ονομασία Nokia, όμως αυτό θα αλλάξει σύντομα. Όλα δείχνουν πως η Nokia πέθανε ξανά!

Η HMD Global μέχρι σήμερα φαινόταν να αρμέγει την νοσταλγία των χρηστών για την Nokia, όμως αυτό κάποια στιγμή έπρεπε να σταματήσει. Η εταιρία πλέον έκανε γνωστές τις προθέσεις της και ήδη σχεδιάζει τηλέφωνα χωρίς το brand της Nokia. Σιγά σιγά το όνομα Nokia θα εξαφανιστεί από τις σελίδες της εταιρίας.

Πλέον η σελίδα Nokia.com/phones σε στέλνει στο HMD.com και η εταιρία αποκτά νέα ταυτότητα. Αν και η εταιρία δεν έχει δηλώσει επίσημα πως θα σταματήσει να δημιουργεί Nokia τηλέφωνα, οι κινήσεις της αυτό δείχνουν.

Πλέον η HMD επικοινωνεί πως θέλει να φτιάξει “ανθεκτικά, διασκεδαστικά, ασφαλή, γρήγορα και οικονομικά” τηλέφωνα. Αποκαλεί τον εαυτό της Human Mobile Devices, από τα αρχικά της, ενώ στην σελίδα της πουλάει ακόμα τηλέφωνα Nokia, αλλά φανταζόμαστε πως πρέπει να ξεφορτωθεί κάπως το στοκ που έχει.

Όλοι οι λογαριασμοί της Nokia στα social media έχουν κλειδωθεί, ενώ το MyNokia, το επίσημο κανάλι της εταιρίας για τις συσκευές που έχουν πωληθεί από επίσημα κανάλια, αναφέρει πως θα κλείσει στις 7 Φεβρουαρίου.

Η Nokia και η HMD δεν έχουν προβει σε δηλώσεις σχετικά με το θέμα, όμως σύντομα λήγει η εμπορική συμφωνία μεταξύ τους και με όλα αυτά αμφιβάλλουμε πως θα υπάρξει ανανέωση.

Δεν υπάρχει αυτό που γίνεται με το Messenger! Προβλήματα σε όλους

Αν και η Nokia δεν είχε μεγάλο κοινό για το 2023, δεν ήταν χαμένη υπόθεση. Ήταν μία από τις δύο εταιρίες που είδαν ανάπτυξη στο τρίτο τρίμηνο του 2023, οπότε δεν περιμέναμε να δούμε την HMD να παρατάει το brand.

Από την άλλη, μαθαίνουμε πως η HMD ετοιμάζει 6 νέα τηλέφωνα, όμως μένει να δούμε αν θα καταφέρει να βρει την θέση της στην αγορά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.