Η Nokia υπέγραψε τελικά με την Vivo για τις πατέντες που έριξαν την τελευταία εκτός αρκετών αγορών στην Ευρώπη. Η Φινλανδική εταιρία, μετά την συμφωνία της με την Oppo, βρήκε κοινό έδαφος και με την άλλη εταιρία του BBK Group, την Vivo.

Οι πατέντες έχουν να κάνουν με το 5G και θα είναι μια πολυετής συμφωνία μεταξύ των εταιριών, που θα ωφελήσει και τις δύο εταιρίες. Η Nokia θα πληρώνεται για τις πατέντες και η Vivo θα μπορεί να επιστρέψει σε αγορές όπως της Γερμανίας, από την οποία απουσιάζει τους τελευταίους μήνες. Η όλη κατάσταση είχε δημιουργήσει προβλήματα και στην χώρα μας, με την Vivo να αποχωρεί από την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η νέα συμφωνία « έλυσε όλες τις εκκρεμείς διαφορές διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας μεταξύ των μερών, σε όλες τις δικαιοδοσίες ». Δυστυχώς οι όροι της συμφωνίας δεν είναι ακόμα γνωστοί, οπότε δεν έχουμε περισσότερα να σχολιάσουμε σε αυτό.

Αυτή ήταν η 6η μεγάλη συμφωνία για πατέντες, που έχουν υπογραφεί τους τελευταίους 13 μήνες και κάπως έτσι έχει σχεδόν κλείσει ο κύκλος ανανέωσης των αδειών χρήσης για τους κατασκευαστές smartphones.

Η Nokia αναμένει έσοδα 1.4 δισεκατομμύρια ευρώ από την δανειοδότηση, ποσό που είναι τρομερά μικρό αν αναλογιστούμε πως έχει επενδύσει 150 δισεκατομμύρια σε έρευνα και ανάπτυξη.

Αποχώρησε η Vivo από την ελληνική αγορά

Το ερώτημα παραμένει όμως, θα μπορέσει η Vivo να επιστρέψει στην Ελλάδα; Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, όμως η χώρα μας δεν είναι μεγάλη αγορά για να αποτελεί πρωτερεότητα για τις εταιρίες. Πριν την αποχώρησή της, σε συζητήσεις που είχαμε με την εταιρίας, είχαν σκοπό να επιστρέψουν αν τα λυθούν τα προβλήματα με την Nokia. Το πως και πότε όμως, παραμένει άγνωστο, ενώ με τα γραφεία στην Ελλάδα να κλείνουν, δεν είναι εύκολο να λάβουμε απαντήσεις. Θα το προσπαθήσουμε όμως.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.