Η ιστοσελίδα του Διεθνούς Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος(www.aia.gr), η οποία θεωρείται μία από τις πιο ασφαλείς ιστοσελίδες της χώρας, δέχτηκε επίθεση από Ιρανούς Hackers την  1η  Σεπτεμβρίου κατά τις 15.00 μμ.

Συγκεκριμένα η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μέλος του hacking group   (αυτόαναφερόμενος ως hacker Dark Lord)  με την ονομασία “Mafia Hacking Team”. Οι ιρανοί hackers αλλοίωσαν  εσωτερικό σύνδεσμο της ιστοσελίδας και ανάρτησαν το μήνυμα τους.

Αν και ο τρόπος με τον οποίο έγινε η επίθεση δεν έχει εξακριβωθεί , κατά πάσα πιθανότητα  αλλοιώθηκαν αρχεία του server με χρήση SQLi .

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός  ότι ακόμα και τώρα  το πρόβλημα στην ιστοσελίδα δεν έχει αποκατασταθεί , το όποιο υποδηλώνει πως μάλλον η κυβερνοεπίθεση δεν έχει γίνει αντιληπτή από τους αρμόδιους. Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι η Ιρανική ομάδα hacking  χτύπησε μόνο εσωτερικό σύνδεσμο της ιστοσελίδας και όχι τον κεντρικό σύνδεσμο πράγμα που αποδεικνύει πως μάλλον οι υπεύθυνοι είχαν λάβει μέτρα ασφαλείας  για την κεντρική σελίδα αλλά όχι για τις εσωτερικές.

Επιπλέον ο server του αεροδρομίου βρίσκεται εντός  των εγκαταστάσεων και όχι σε κάποια άλλη εταιρεία hosting.Για το λόγο αυτό απαιτείται η επαγρύπνηση και μία πιο εξονυχιστική έρευνα από τους αρμόδιους για να ελεγχθεί εάν έχουν υποστεί επιθέσεις και άλλα συστήματα του αερολιμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ιστοσελίδα του αεροδρόμιου είχε υποστεί και στο παρελθόν επίθεση , το Φεβρουάριο του 2007 και από τότε οι υπεύθυνοι της είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την  οχύρωση της ιστοσελίδας.

Όπως προαναφέραμε η αλλοιωμένη ιστοσελίδα παραμένει ακόμα ενεργή και οι υπεύθυνοι  δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια ανακοίνωση για το συμβάν, και δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι είχε συμβεί μέχρι και εχθές το βράδυ, καθώς η αλλαγμένη σελίδα ήταν ενεργή. Υποθέτουμε ότι οι αρμόδιοι του τμήματος θα αποκαταστήσουν το πρόβλημα εργάσιμη μέρα δηλαδή από την Δευτέρα. Πάντως  δεν έχει εξακριβωθεί  εάν   η συγκεκριμένη επίθεση   είχε σαν σκοπό να πλήξει τη φήμη και το γόητρο του Διεθνούς Αεροδρομίου ή εάν έχει πλήξει σημαντικά δεδομένα όπως  δεδομένα πτήσεων. Το σίγουρο είναι ότι κατάφερε να θέσει σε κίνδυνο δίκτυα υψίστης σημασίας για τη δημόσια ασφάλεια  όπως το site του αερολιμένα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.