Το κλείσιμο του MegaUpload από την αμερικανική κυβέρνηση είχε ως στόχο την παύση της κυκλοφορίας πειρατικού υλικού. Στην πραγματικότητα όμως, εκτός από όσους διακινούσαν παράνομα αρχεία, υπήρχαν και πάρα πολλοί χρήστες οι οποίοι αποθήκευαν στο MegaUpload απολύτως νόμιμο υλικό.

Ένας από αυτούς είναι και ο Kyle Goodwin ο οποίος χρησιμοποιούσε την υπηρεσία για να αποθηκεύει τα επαγγελματικά βίντεο που τραβούσε. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα βρεθεί κάποια λύση προκειμένου να πάρει πίσω τη δουλειά του, έχουν περάσει αρκετοί μήνες χωρίς την παραμικρή εξέλιξη.

Για το λόγο αυτό αποφάσισε να στραφεί εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης αλλά και άλλων εμπλεκόμενων μερών δικαστικά. Στην προσπάθεια του μάλιστα συμμετέχει και το EFF (Electronic Frontier Foundation). To EFF είναι μια οργάνωση για τα ψηφιακά δικαιώματα και ελπίζει ότι από την συγκεκριμένη υπόθεση θα δημιουργηθεί δικαστικό προηγούμενο.

Στόχος του είναι δηλαδή αντίστοιχες επιχειρήσεις στο μέλλον να λαμβάνουν υπόψη τα δικαιώματα των χρηστών μιας υπηρεσίας στο έργο τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.