Πριν λίγο καιρό η Apple διευθέτησε μια ακόμα ομαδική αγωγή, όμως από ότι φαίνεται ο τεχνολογικός κολοσσός δεν θα ηρεμήσει σύντομα. Σύμφωνα με το Reuters, ένας ομοσπονδιακός δικαστής δήλωσε πως δεκάδες εκατομμύρια πελάτες της Apple μπορούν να ασκήσουν ομαδική μήνυση, για το μονοπώλιο της εταιρίας στην αγορά εφαρμογών για iPhone, αφού δεν επιτρέπει την χρήση καταστημάτων τρίτων, που ενδεχομένως να έχουν καλύτερες τιμές.

Τον Μάρτιο του 2022, η περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Yvonne Gonzalez Rogers αρνήθηκε να πιστοποιήσει μια ομαδική αγωγή. Τώρα άλλαξε την απόφασή της, αφού η ομαδική αγωγή  περιορίστηκε στους κατόχους λογαριασμών Apple, που έχουν ξοδέψει τουλάχιστον $10 και πάνω, σε αγορές εντός εφαρμογών.

Η δικαστής εξέφρασε την ανησυχία πως η περιορισμός της ομαδικής αγωγής, μπορεί να περιλαμβάνει πάνω από 10 εκατομμύρια λογαριασμούς, που δεν έχουν υποστεί καμία ζημιά, αντιπροσωπεύοντας το 7.9% του συνόλου.

Η δικαστής απέρριψε επίσης και την προσπάθεια της Apple να αποκλίσεις την κατάθεση δύο ειδικών μαρτύρων, συμπεριλαμβανομένου του νομπελίστα οικονομολόγου Daniel McFadden, που η Apple θεωρεί αναξιόπιστο. Οι δύο ειδικοί αναμένεται να ρίξουν φως στο πως η Apple προκαλεί οικονομικές βλάβες στους καταναλωτές.

Ο Mark Rifkin, εκπρόσωπος δικηγόρος των καταναλωτών, δήλωσε εξαιρετικά ευχαριστημένος με την απόφαση και ανυπομονεί για την επόμενη φάση της 12ετούς αντιμονοπωλιακής υπόθεσης. Σύμφωνα με τον Rifkin, οι μέχρι τώρα ζημιές είναι δισεκατομμυρίων δολαρίων.

winbank: Σημαντική ενημέρωση για τα ημερήσια όρια μεταφορών από Φεβρουάριο

Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε πως η δικαστής Rogers ήταν υπεύθυνη για την υπόθεση της Epic εναντίον της Apple και τότε είχε δηλώσει πως η Apple πρέπει να χαλαρώσει τους περιορισμούς για τον τρόπο με τον οποίο οι προγραμματιστές πληρώνονται.

Όλα αυτά έρχονται λίγο μετά την απόφαση της E.E. να αναγκάσει την Apple, ώστε να επιτρέπει καταστήματα τρίτων στο οικοσύστημά της, όπως επίσης και ανοίγματος στους τρόπους πληρωμών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.