Κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο μισό του έτους, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ενδέχεται να καταθέσει αγωγή κατά της Apple, για μονοπωλιακές πρακτικές. Το υπουργείο δικαιοσύνης, θεωρεί πως η Apple χρησιμοποιεί ένα ασφυκτικό σύστημα, που δυσκολεύει τους καταναλωτές από το να φύγουν από το να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις συσκευές της εταιρίας, ώστε να μην πάνε σε εναλλακτικές. Αυτό δυσκολεύει τους ανταγωνιστές, επιτρέποντας στην Apple να κρατήσει την κυρίαρχη θέση της στη αγορά των ΗΠΑ. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη, οπότε όσοι μίλησαν στους New York Times, το έκαναν ανώνυμα.

Κάποια από τα πράγματα που διερευνά το Υπουργείο Δικαιοσύνης, είναι πως το Apple Watch λειτουργεί αποκλειστικά με συσκευές της εταιρίας και το γεγονός πως όλοι οι άλλοι κατασκευαστές, δεν έχουν πρόσβαση στο iMessage.  Επιπλέον, οι ερευνητές εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου της Apple εμποδίζει άλλες χρηματοοικονομικές εταιρείες να ανταγωνίζονται την Apple σε αυτόν τον τομέα. H Apple έχει κάνει πολλές συναντήσεις με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για να συζητήσουν τα θέματα που έχουν προκύψει, όμως δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση ακόμα σχετικά με την κατάθεση της αγωγής.

Αν η Apple δεχθεί αγωγή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, θα είναι η δεύτερη μετά την Google που μάχεται αυτή τη στιγμή, ενάντια στο Υπουργείο για μονοπωλιακές πρακτικές, σχετικά με την αναζήτηση και τις διαφημίσεις. Την ίδια στιγμή, Amazon και Meta, έχουν δεχθεί αγορές από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, (FTC) επειδή ακολουθούν και αυτές μονοπωλιακές πρακτικές στους κλάδους τους.

The crazy ones apple αγωγή

Η Apple είναι στα πρόθυρα της μεγαλύτερης δικαστικής διαμάχης της, με τους ανταγωνιστές της να διαμαρτύρονται, επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες της Apple, όπως η Siri. Αυτό γιατί η Siri, δεν στέλνει τον καταναλωτή σε υπηρεσίες τρίτων, αναγκάζοντάς τον να κάνει χρήση μόνο των υπηρεσιών της Apple, κάτι που σύμφωνα με τον ανταγωνισμό, παραβιάζει τις μονοπωλιακές πρακτικές. Η Apple προφανώς αρνείται τους ισχυρισμούς. Ο τεχνολογικός γίγαντας είπε ότι “η προσέγγισή του ήταν πάντα να μεγαλώνει την πίτα”,” και “δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες όχι μόνο για την επιχείρησή μας, αλλά για καλλιτέχνες, δημιουργούς, επιχειρηματίες και κάθε ‘τρελό’ με μια μεγάλη ιδέα.”

H Google μόλις σκότωσε τα cookies για 30 εκ. χρήστες: Δες αν είσαι σε αυτούς

Το τελευταίο σχόλιο, θυμίζει την εμβληματική διαφήμιση της Apple “The Crazy Ones” στην οποία είχε αναφορές στον Muhammad Ali, τον John Lennon, τον Albert Einstein και πολλούς άλλους.  Η αρχή της διαφήμισης έλεγε: «Εδώ είναι οι τρελοί, οι αταίριαστοι, οι επαναστάτες, οι ταραχοποιοί, οι στρογγυλοί πάσσαλοι στις τετράγωνες τρύπες… αυτοί που βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά — Δεν τους αρέσουν οι κανόνες…”

Και η τελευταία φράση, που είναι και η πιο δυνατή, λέει, «Και ενώ κάποιοι μπορεί να τους βλέπουν ως τρελούς, εμείς βλέπουμε ιδιοφυΐες. Γιατί οι άνθρωποι που είναι αρκετά τρελοί για να πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, είναι αυτοί που το κάνουν.”

Με το Υπουργείο Δικαιοσύνης να εντείνει τις έρευνες για την Apple, οι επιχειρηματικές δραστηριότητές τις μειώνονται. Πέρσι η εταιρία είδε μείωση 2.8% στα έσοδά της, ενώ ήταν η πρώτη μείωση από το 2019. Οι πωλήσεις των iPhones, iPads και Macs έχουν μειωθεί, όμως η αλήθεια είναι πως η Apple ακόμα κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο σε συσκευές άνω των 600 δολαρίων, με αυτό να φτάνει στο 71%, όπως είδαμε και στην μελέτη της Counterpoint Research.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.