Το Android One της Google, που φέρνει οικονομικές Android συσκευές σε αναπτυσσόμενες χώρες, μόλις έφθασε στην δεύτερη γενιά και τώρα προσφέρει καλύτερα χαρακτηριστικά σε μια σχετικά καλή τιμή.

lava-pixel-v1

Το πρώτο smartphone που εντάσσεται στην δεύτερη γενιά του Android One, είναι το Lava Pixel V1 και έρχεται με αρκετά καλά χαρακτηριστικά αλλά και πολύ όμορφο σχεδιασμό, καθώς έχει με μια αρκετά λεπτή μεταλλική κατασκευή.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του, διαθέτει μια μεγάλη 5,5 ιντσών οθόνη με ανάλυση 1280×720, η οποία προστατεύεται με Asahi Dragontrail Glass. Στο εσωτερικό του βρίσκεται τοποθετημένος ο MediaTek 6582 στα 1.3GHz με 2GB RAM και η Mali 400MP2 GPU για τα γραφικά. Ο αποθηκευτικός του χώρος είναι στα 32GB και έχει δυνατότητα επέκτασης με microSD. Στο πίσω μέρος, υπάρχει μια 8MP κάμερα που μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες έως και 13MP, χάρη σε ενισχυτικό software, ενώ το μπροστινό μέρος είναι διακοσμημένο με έναν αισθητήρα 5MP που βγάζει selfies στα 8MP. Το Lava Pixel V1 δεν υποστηρίζει 4G LTE δίκτυα, δεδομένου ότι είναι απλώς μια 3G συσκευή, αλλά τουλάχιστον οι χρήστες θα είναι σε θέση να βάλουν δύο κάρτες SIM σε αυτό. Τέλος, την συσκευή κρατάει ανοιχτή μια μπαταρία στα 2650mAh.

Περιττό να πούμε ότι είναι μια συσκευή που υποστηρίζεται άμεσα από την Google και αυτό σημαίνει φυσικά πως τρέχει Android 5.1.1 Lollipop και ότι θα συνεχίσει να αναβαθμίζεται για τα επόμενα δύο χρόνια στην τελευταία έκδοση του Android.

Το Lava Pixel V1 είναι ήδη διαθέσιμο για αγορά στην Ινδία στα 11,349 INR που στην σημερινή ισοτιμία μεταφράζονται ως 160 ευρώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροOnePlus 2: Τρέχει AnTuTu σε βίντεο, λίγο πριν την ανακοίνωσή του
Επόμενο άρθροΑυτό είναι το OnePlus 2 σε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης
Hello Techmaniacs... Δημήτρης εδώ, ο Junior!!! Από μικρή ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει μια ξεχωριστή άνεση με οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή. Τώρα είμαι 18 ετών, και είμαι έτοιμος να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα σπουδάζοντας πληροφορική! Η αλήθεια είναι ότι η αδυναμία μου είναι οι mobile συσκευές και ειδικότερα αυτές που τρέχουν Android, αλλά νομίζω πως όλοι έχουμε τα κολλήματα μας. Αυτό είναι αρκετά σεβαστό, αρκεί να μην τα επιβάλουμε και στους άλλους... ;)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ