Οι περισσότεροι από εσάς σίγουρα τα τελευταία τρία χρόνια έχετε κατεβάσει κάποια ταινία ή video η μουσική ή κάποιο προστατευμένο αρχείο από Torrent.Αυτό που δεν γνωρίζετε όμως είναι ότι οι εταιρείες ασφαλείας και πνευματικής ιδιοκτησίας μπορούν ανά πάσα στιγμή να σας εντοπίσουν διότι καταγράφονται στα αρχεία τους οι διευθύνσεις  IP .

Ο Tom Clothia και το Πανεπιστήμιο του Birmingham στη Μ. Βρετανία από εμπεριστατωμένη ερευνά τους διαπίστωσαν ότι οι ειδικοί των προαναφερθέντων εταιρειών μπορούν να καταγράψουν και να ανακαλύψουν τις διευθύνσεις IP μέσα στο διάστημα των 3 πρώτων ωρών από το κατέβασμα.

Ο τρόπος με τον οποίο το ανακάλυψαν  οι ερευνητές ήταν ο εξής: Τα 2 τελευταία χρόνια έστησαν έναν εικονικό πειρατικό server και κατάφεραν να καταγράψουν  τη δραστηριότητα “1033 swarms από 421 trackers και περισσότερα από 150GB δεδομένων”. Επίσης  διαπίστωσαν ότι οι εταιρείες ασφαλείας και πνευματικής ιδιοκτησίας διαθέτουν μηχανισμούς παρακολούθησης καθώς έχουν και την υποστήριξη κυβερνητικών ερευνητικών εργαστηρίων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιο θα είναι το επόμενο βήμα των ερευνητών , εάν δηλαδή θα προβούν σε μηνύσεις ή θα ζητήσουν τη βοήθεια των κυβερνήσεων αποδεικνύοντας τους την έκταση του φαινομένου της πειρατείας.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.