Μια πολύ σημαντική απόφαση ελήφθη για την προσφυγή της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ), που ζήτησε την απαγόρευση της πρόσβασης Ελλήνων χρηστών σε σελίδες torrents, με σκοπό την μείωση της πειρατείας. Η προσφυγή απορρίφθηκε από το δικαστήριο και έκανε αρκετούς χρήστες υπηρεσιών διαδικτύου να χαμογελάσουν.

torrent2idm

Συγκεκριμένα η απόφαση υπ’αριθμόν 13478/22 Δεκ. 2014 αναφέρει:

“…τα αιτούμενα μέτρα στο σύνολό τους, συνιστούν περιορισμούς των κατωτέρω αναφερομένων δικαιωμάτων, οι οποίοι, όμως, δεν είναι συμβατοί με την αρχή της αναλογικότητας και με το απαραβίαστο: (α) της ελευθερίας της πληροφόρησης (άρθρο 5 α παρ. 1 Σ), (β) του δικαιώματος συμμετοχής στην κοινωνία της πληροφορίας (άρθρο 5 α παρ. 2 Σ), (γ) του δικαιώματος προστασίας από τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση των προσωπικών δεδομένων (άρθρο 9 α Σ), (δ) του απορρήτου της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας (άρθρο 19 Σ)…”

piracy-inner

Οι απαιτήσεις της ΑΕΠΙ παραβιάζουν την αρχή της ουδετερότητας στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται και οι χρήστες που χρησιμοποιούν τις εν λόγω υπηρεσίες λήψης αρχείων, για να κατεβάσουν νόμιμο περιεχόμενο. Το δικαστήριο σε ένα άκρος καυστικό σχόλιο ανέφερε πως ” τα μέτρα αφορούν όλο και λιγότερο τους ίδιους τους δημιουργούς και περισσότερο τα συμφέροντα των ίδιων των εταιριών της πολιτιστικής βιομηχανίας” 

Μπράβο στα ελληνικά δικαστήρια για την εν λόγω απόφαση!

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.