Μπορεί τα πλήρη αποτελέσματα του τελευταίου τετραμήνου του 2012 να μην ανακοινωθούν πριν τις 25 Ιανουαρίου, τα νούμερα μέχρι στιγμής σύμφωνα με την Samsung δείχνουν πολύ καλά, με την εταιρία να έχει κέρδη ρεκόρ για το Q4 που αγγίζουν τα 8.2 δις δολάρια. Εάν το νούμερο σας φαίνεται μεγάλο, σκεφτείτε πως η κορεάτικη εταιρία πουλάει σχεδόν 500 smartphones το λεπτό, πέρα από τις άλλες πωλήσεις της. Το γεγονός αυτό την κάνει να σπάει το ρεκόρ της εταιρίας για πέμπτη συνεχόμενη φορά.

Το ίδιο ισχύει και για την μετοχές της Samsung που έχουν πάρει την “πάνω” βόλτα, με τους εκτιμητές να υπολογίζουν πως η εταιρία θα κάνει πάλι δυνατές πωλήσεις παρά την μετά εορταστική  περίοδο που τα συνήθως η κίνηση μειώνεται. Σύμφωνα με ανακοίνωση τα λειτουργικά κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν κατά  89% σε σχέση με πέρσι, ένα άλμα 8.6% από το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους. Οι εκτιμήσεις δείχνουν πως ο αριθμός πωλήσεων της Samsung για το Q4 αγγίζει τα 53 δις δολάρια.

Σύμφωνα με το Reuters υπεύθυνα για την μεγάλη επιτυχία, είναι κατά κύριο λόγο τα Smartphones. Αν και οι πωλήσεις του Galaxy S III μειώθηκαν κατά 3 εκ. το τέταρτο τρίμηνο , οι πωλήσεις του Galaxy Note II την ίδια περίοδο άγγιξαν τα 8εκ κομμάτια. Έτσι ο συνολικός αριθμός smartphones που πουλήθηκαν κατά το 2012, αναμένεται γύρω στα 63εκ. τεμάχια.

Οι αναλυτές περιμένουν περεταίρω αύξηση πωλήσεων της Samsung στο 2013, από τα 215εκ στα 290 εκ.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.