Το PayPal αποτελεί εδώ και καιρό την ιδανική πλατφόρμα για ηλεκτρονικές πληρωμές, αλλά δεν το βρίσκουν όλοι κατάλληλο για τις ανάγκες τους. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να εγκαταλείψετε το PayPal.

Ίσως έχετε πέσει θύμα παραβίασης. Μπορεί επίσης να θέλετε να αναδιοργανώσετε τις ηλεκτρονικές σας τραπεζικές συναλλαγές για καλύτερο οικονομικό προγραμματισμό. Θα μπορούσε επίσης να προτιμάτε έναν διαφορετικό τύπο ηλεκτρονικού πορτοφολιού. Ίσως πάλι ανησυχείτε με τους καινούριους όρους της υπηρεσίας, οπότε θέλετε να κλείσετε το λογαριασμό σας και να μετακομίσετε σε άλλη υπηρεσία.

Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες, υπάρχουν αρκετές αναφορές για λογαριασμούς που κλειδώθηκαν επειδή ο κάτοχος δεν μπορούσε να παρέχει παραστατικά ή αποδείξεις για τα λεφτά που έβαλε στον λογαριασμό του. Αυτό ίσως οφείλεται στις αλλαγές των όρων χρήσης της υπηρεσίας που ανακοινώθηκαν πριν λίγες μέρες. Άλλωστε το PayPal είναι μία υπηρεσία μόνο για τους καταναλωτές αλλά και για τα ηλεκτρονικά καταστήματα που δέχονται πληρωμές μέσω PayPal. Στις τελευταίες αλλαγές ο μόνο χρήσης toyota paypal λέει πως αν δεν συμφωνείτε με τους όρους θα πρέπει να κλείσετε το λογαριασμό σας.

Αν σκέφτεστε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο PayPal και να διασφαλίσετε την πλήρη αφαίρεσή του ίδιου και τον στοιχείων που περιέχει, δεν έχετε παρά να συνεχίσετε να διαβάζετε. Ξεκινάμε με την κατάλληλη προετοιμασία, που δεν είναι άλλη από το να καθίσετε κάπου ήσυχα, χωρίς περισπασμούς, γιατί όταν πρόκειται για χρήμα πρέπει πάντα να προσέχουμε.

Μετά, συνδέεστε στο λογαριασμό σας PayPal μέσω του δικτυακού τόπου της εταιρείας και μεταφέρετε τυχόν εναπομείναντα κεφάλαια σε άλλο πορτοφόλι ή λογαριασμό. Το βασικό είναι να διασφαλίσετε ότι το υπόλοιπο του PayPal έχει μηδενιστεί.

Μόλις δείτε το μηδενικό υπόλοιπο βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν εκκρεμείς πληρωμές. Μετά, κατεβάζετε το ιστορικό των συναλλαγών και προχωράτε στη διαγραφή. Το πρώτο βήμα είναι να μπείτε στις ρυθμίσεις, από το γρανάζι πάνω δεξιά.

Τα δυο νέα χαρακτηριστικά του Gov.gr Wallet – Ανανεώνεται ριζικά

Στις ρυθμίσεις, πάτε στην καρτέλα Λογαριασμός, μετακινήστε προς τα κάτω για να βρείτε την επιλογή για το κλείσιμο του λογαριασμού και την διαλέγετε. Μιας που το PayPal θέλει να είναι σίγουρο ότι δεν κάνετε λάθος, θα ζητήσει να επιβεβαιώσετε ότι κατανοείτε τις συνέπειες, οπότε πατάτε το σχετικό κουμπί. Η PayPal θα αποσυνδέσει αυτόματα τον λογαριασμό.

Από εδώ και πέρα, θα πρέπει να ενημερώστε τυχόν μεθόδους πληρωμής που είχαν προηγουμένως συνδεθεί με το λογαριασμό PayPal, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζικών λογαριασμών. Αυτό είναι αναγκαίο για την διασφάλιση των συναλλαγών σας.

Με την κατάργηση του λογαριασμού PayPal, ο λογαριασμός καθίσταται απρόσιτος για αυτόματες πληρωμές, συνδρομές ή προσωπικές συναλλαγές. Γι’ αυτό, θα πρέπει να ελέγξτε όλες τις υπηρεσίες και τις συνδρομές που συνδέονται με το λογαριασμό PayPal και μεταβείτε σε εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής, όπου είναι απαραίτητο.

Αυτό το βήμα διασφαλίζει ότι η PayPal δεν είναι πλέον συνυφασμένη με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα θα αφαιρέσετε αποτελεσματικά την PayPal από το οικονομικό σας τοπίο, δίνοντάς σας την ελευθερία να εξερευνήσετε άλλες επιλογές πληρωμών προσαρμοσμένες στις προτιμήσεις σας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μία μας λέτε ότι το paypal είναι ο ιδανικός τρόπος συναλλαγών:
    https://techmaniacs.gr/paypal-me-greece-pr/
    και μία μας προτρέπετε να το διαγράψουμε αβάσιμα με “Ίσως”, “Μπορεί” και “Πιθανόν”.
    Πολύ κακογραμμένο άρθρο, βιαστικό και χωρίς εμπεριστατωμένα στοιχεία.

  2. Συγγνώμη αλλά πολύ άστοχο άρθρο. Μήπως να σβήσουμε και το μόντεμ να μην έχουμε ίντερνετ;

    • Παιδιά δεν σας είπε κανείς να σβήσετε το PayPal, ένας απλός οδηγός είναι για όσους θέλουν να το κάνουν τώρα που άλλαξαν οι όροι χρήσης.

  3. Το γιατί ο καθένας μπορεί να θέλει να διαγράψει, ή όχι, τον λογαριασμό του σε μία υπηρεσία, αφορά τον ίδιο. Το άρθρο είναι απλά ένας οδηγός για το πώς να το κάνεις και δίνει μερικές πιθανές αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον στη διαγραφή του PayPal. Κανένας δεν βάζει κανέναν να κάνει οτιδήποτε. Τώρα, αν κάποιος επηρεαστεί από έναν οδηγώ για το πώς διαγράφεις έναν λογαριασμό και πει “Καλή ιδέα, μπορεί να έχει δίκιο, θα το κάνω”, τότε θα δεν έχει κριτική σκέψη, ελεύθερη βούληση, και προσωπική άποψη.

  4. Το άστοχο προκύπτει από που; Γιατί στόχος του άρθρου είναι αναφέρει πώς διαγράφεις έναν λογαριασμό PayPal, ενδεικτικά ποιοι λόγοι μπορεί να σε οδηγήσουν σε αυτό, και να σημειώσει κάποια σημεία που πρέπει να προσέξεις κατά τη διαδικασία. Εμείς το βρίσκουμε πολύ εύστοχο.

  5. Πολύ καλές οι μέθοδοι 2FA, αλλά έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που ακόμα και αυτοί παραβιάστηκαν. Σε κάθε περίπτωση, δεν αναφέρουμε μόνο την ασφάλεια στους λόγους πιθανής διαγραφής. Επιπλέον, όλοι οι λόγοι είναι ενδεικτικοί.

  6. Δεν είναι κακογραμμένο, απλά ο τίτλος είναι όντως παραπλανητικός, χτισμένος για clickbait. Καλό θα ήταν να προστατεύετε τους αναγνώστες σας. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι ο τίτλος “Πως και Γιατί να διαγράψετε μόνιμα το Paypal” δεν παραπέμπει σε οδηγό για την διαγραφή του λογαριασμού αλλά σε κάτι που έχει γίνει με την συγκεκριμένη πλατφόρμα πληρωμών και πρέπει να διαγράψεις τον λογαριασμό σου. Γιατί εκεί απαντάει το ΓΙΑΤΙ που έχετε βάλει στον τίτλο. Τα υπόλοιπα επιχειρήματα σας είναι να είχαμε να λέγαμε. Αλλάξτε τίτλο, βάλτε clickmaniacs.

  7. Εχω δουλέψει 7 χρονια support paypal στην Γερμανία και ως Cyber Security Monitoring, 99% απάτες που γινόταν στης συναλλαγές έφταιγαν ίδιοι χρήστες και μετα στο Help center δήλωναν για κλοπή και απάτη.
    Για διαγραφή του λογαριασμού PayPal οδηγίες Close account. Όλες καταχωρημένες πιστωτικές καρτες αυτόματα διαγράφονται, στα στοιχεία δεν εχει πρόσβαση ουτε A level tech support. Παρα μόνο interpol ( για να σιγουρευτεί οτι χρήστης πριν διαγράψει το λογαριασμό του δεν έκανε κάποια απάτη)
    Εφόσον δεν θα υπάρχει καμία αναφορά σχετικά με το λογαριασμό μετα απο 180 μέρες αν θυμάμαι καλα διαγράφετε οριστικά ολα τα στοιχεία του χρήστη.
    PayPal και Revolut ειναι απο της πιο αξιόπιστες online συναλλαγές. Βέβαια paypal Ελλάδος με της Γερμανίας διαφέρουν σε κάποια πράγματα π.χ invoice, Ratenzahlung. Αλλά όσο αφορά security και save ειναι υο ίδιο.

  8. Φιλε οταν γραφεις πως και ΓΙΑΤΙ να γινει “κατι” . Περιμένεις και το ΓΙΑΤΙ να εχει ουσία.
    Φάγαμε ζαμπα τον χρονο μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.