Δεν έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι οι ίδιοι με κάτι σχετικό, αλλά το εντοπίσαμε στο reddit και δεν μπορούσαμε να μην ενημερώσουμε το κοινό μας. Φαίνεται ότι κάποιοι επιτήδειοι έχουν ξεκινήσει να κάνουν κλήσεις και καλά από το PayPal. Ενδεχομένως, αν κάνεις το λάθος και απαντήσεις θα χρεωθείς, ειδικά αν μιλήσουν, αλλά δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ισχύει κάτι τέτοιο, απλώς είναι μία αρκετά συνηθισμένη απάτη.

Σε κάθε περίπτωση, χρήστες λαμβάνουν κλήσεις από άγνωστα μιας χρήσης νούμερα, υπάρχουν σχετικές υπηρεσίες δημιουργίας τέτοιων αριθμών. Το περιεχόμενο των κλήσεων αφορά την αναπαραγωγή ενός αυτοματοποιημένου μηνύματος που λέει ότι έγινε έγκριση αγοράς μέσω PayPal. Οι χρήστες δεν έχουν παρατηρήσει κάτι στους τραπεζικούς ή online λογαριασμού τους, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Το μήνυμα του πρώτο που έφερε το θέμα στην επιφάνεια αναφέρει:

“Παιδιά από χθες έχει ξεκινήσει ένα παρατράγουδο. Με πήραν χθες δύο φορές και σήμερα πάλι άλλες 2. Έρχεται κλήση από κινητό Ελλάδας οπότε εκ παραδρομής απαντάς και είναι αυτοματοποιημένο μήνυμα ότι έγινε έγκριση αγοράς μέσω PayPal. Το κλείνω αμέσως, έχω τσεκαρει τράπεζες κλπ όλα οκ. Αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ να τι μπορώ να κάνω; Τα μπλοκάρω όποια με παίρνουν. Στο app της PayPal δεν υπάρχει επιλογή για authorisation μέσα από κλήση για να το απενεργοποιήσω. Έχετε καμία ιδέα; Να πάρω τηλ την τράπεζα μήπως να το αναφέρω;”

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μην απαντάς σε νούμερα που δεν γνωρίζεις, εκτός αν περιμένεις κάποιο τηλεφώνημα, από courier για παράδειγμα. Επίσης, αν λάβεις τέτοιες κλήσεις μπλόκαρε αμέσως τους αριθμούς. Τέλος, δεν είναι βέβαια αν εφαρμογές τύπου TrueCaller λειτουργούν, καθώς τα νούμερα που καλούν και καλά από την PayPal, όπως είπαμε, είναι μιας χρήσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.