Η Google κοινοποίησε μια μελέτη σχετικά με το πώς η Meta κατάφερε να βελτιώσει την ανάπτυξη εφαρμογών Android. Η Meta δημιούργησε ένα “Πρόγραμμα ετοιμότητας του Android OS” (Android OS Readiness Program) μετά την κυκλοφορία του Android 11, δεδομένων “των προκλήσεων με τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά, όπως τα Chat Heads, και με τις νέες απαιτήσεις, όπως η ενσωμάτωση του scoped storage”.

Η διόρθωση αυτών των ζητημάτων περιπλέχθηκε από την αργή υιοθέτηση εργαλείων ανάπτυξης και την αποκεντρωμένη στρατηγική εφαρμογών. Με το Android 12, οι εφαρμογές Meta χρειάστηκαν “επτά έως εννέα μήνες” για να στοχεύσουν στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Πέρυσι, χρειάστηκαν μόνο ένας έως δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του Android 14 AOSP για το Messenger, το Facebook, το Instagram και το Threads, για τον ίδιο στόχο.

Αυτοματοποιώντας και απλοποιώντας τη διαδικασία έκδοσης του SDK, η Meta μπόρεσε να μειώσει το χρόνο ανάπτυξης από τρεις εβδομάδες σε λιγότερο από τρεις ώρες. Αυτό κατέστη δυνατό με την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των επιμέρους ομάδων εφαρμογών, της παροχή άμεσης πρόσβασης στα πιο πρόσφατα SDK και την ταχεία δοκιμή των νέων χαρακτηριστικών του λειτουργικού συστήματος του Android.

Πέρυσι, η Meta συνέταξε εφαρμογές έναντι κάθε Android 14 Beta και πραγματοποίησε “αυτοματοποιημένες δοκιμές για τον προληπτικό εντοπισμό πιθανών προβλημάτων. […]” Για παράδειγμα, με τις μερικές άδειες πολυμέσων, ο εκτεταμένος πειραματισμός της εταιρείας με τις ροές αδειών εξασφάλισε ότι “[…] οι χρήστες αισθάνονταν ενημερωμένοι για την αλλαγή και είχαν τον έλεγχο των ρυθμίσεων απορρήτου τους”, ενώ παράλληλα οι άδειες “μεγιστοποιούσαν τη λειτουργικότητα κοινής χρήσης πολυμέσων της εφαρμογής”.

Επιπλέον, “Η Meta μπόρεσε να υιοθετήσει απρόσκοπτα νέα χαρακτηριστικά του Android 14, όπως οι τύποι Foreground Service και να στείλει έγκαιρα ανατροφοδότηση και αναφορές σφαλμάτων στην ομάδα Android, συμβάλλοντας στη βελτίωση του λειτουργικού συστήματος.” Οι τελικοί χρήστες που αναβαθμίζουν αμέσως στην τελευταία έκδοση του Android επωφελούνται από μια “ομαλή εμπειρία από την πρώτη ημέρα”. Ωφελούνται επίσης από τα πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος, με την Google να επισημαίνει ιδιαίτερα την υποστήριξη εικόνων Ultra HDR στο Instagram.

Η Google είχε προηγουμένως επισημάνει τη χρήση του Jetpack Compose από τη Meta για την επιτάχυνση της ανάπτυξης του UI του Threads. Η εφαρμογή χτίστηκε “από το μηδέν χρησιμοποιώντας το Compose επειδή θα μας επέτρεπε να κινηθούμε ταχύτερα από την αναδιαμόρφωση μιας μεγάλης εφαρμογής όπως το Instagram”, η οποία χρησιμοποιεί Views. Συνολικά, το 90% του Threads έχει κατασκευαστεί με τη χρήση του Compose, συμπεριλαμβανομένης της ροής δραστηριοτήτων, της πλοήγησης, της αναζήτησης, των προφίλ, της σελίδας εισαγωγής, των μεταβάσεων κοινών στοιχείων, της προβολής πολυμέσων και των ρυθμίσεων.

Η Google θέλει και άλλοι προγραμματιστές να κάνουν το ίδιο, ειδικά με το Android 15 Preview σε εξέλιξη και το πλαίσιο προτεραιότητας για ανατροφοδότηση API ανοιχτό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.