Η πόλη της Νέας Υόρκης έχει ενταχθεί στον αγώνα κατά των κολοσσών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ευθυγραμμιζόμενη με εκατοντάδες σχολικές περιφέρειες για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπό τους στην ψυχική υγεία των νέων και των παιδιών.

Ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς παρουσίασε μια αγωγή με στόχο πέντε μεγάλες πλατφόρμες: TikTok, Instagram (Meta), Facebook (Meta), Snapchat και YouTube (Google). Η αγωγή υποστηρίζει ότι οι εταιρείες αυτές έχουν συμβάλει σε μια “εθνική κρίση ψυχικής υγείας των νέων” προωθώντας συμπεριφορές εθισμού και εκθέτοντας τους νεαρούς χρήστες σε επιβλαβές περιεχόμενο.

Αυτή η νομική δράση απηχεί προηγούμενες επικρίσεις από την πολιτεία της Νέας Υόρκης, η οποία πρότεινε τον νόμο Stop Addictive Feeds Exploitation (SAFE) for Kids Act, με στόχο να απαιτείται η γονική συναίνεση για τους εφήβους που χρησιμοποιούν εφαρμογές με αλγοριθμικές ροές.

Ο δήμαρχος Άνταμς τόνισε την επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστεί η επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα νεανικά μυαλά, καταδικάζοντας τις πλατφόρμες των Meta, Google, Snap, και TikTok, για την προώθηση του εθισμού και την επιδείνωση των προκλήσεων ψυχικής υγείας των παιδιών.

Η αγωγή κατηγορεί τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι χρησιμοποιούν σκόπιμα στρατηγικές χειραγώγησης και εθισμού των παιδιών, συμπεριλαμβανομένων των αλγοριθμικών ροών, των χαρακτηριστικών μετατροπής ενεργειών σε παιχνίδι, όπως τα “likes” και οι “καρδιές”, και της εκμετάλλευσης της αμοιβαιότητας.

Οι εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Google, Meta και TikTok, έχουν υπερασπιστεί τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και τους γονικούς ελέγχους των πλατφορμών τους, αλλά δεν έχουν ασχοληθεί άμεσα με τις ανησυχίες που εκφράζουν οι αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης.

Αυτή η νομική δράση προστίθεται στην αυξανόμενη πίεση που ασκείται στις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολυάριθμες αγωγές προχωρούν στα δικαστήρια, αναδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη μάχη για την ψυχική υγεία των νέων και παιδιών και τον εθισμό στα social media.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.