Ας υποθέσουμε ότι θέλεις να προβείς στην αγορά ενός Android smartphone ή tablet. Υπάρχουν τόσες πολλές συσκευές εκεί έξω, που μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο για εσένα να αποφασίσεις ποιο πρέπει να αγοράσεις. Αν αντέχει η τσέπη σου, μπορείς να ξοδέψεις αρκετά χρήματα για τα flagship smartphone, όπως Samsung Galaxy S9, Huawei P20 Pro ή Sony Xperia XZ2 Premium. Εναλλακτικά μπορείς να στραφείς σε οικονομικές προτάσεις. Εκτός από τα διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, τα features και την τιμή, όλες αυτές οι συσκευές, έχουν μερικά κοινά πράγματα. Έχουν δημιουργηθεί από κορυφαίους Android OEMs και είναι Certified Android  συσκευές που υποστηρίζουν το Google Play Store.

Σε κάποιες περιπτώσεις, στρέφεσαι και σε online retailers που μπορεί να διαθέτουν και συσκευές της budget κατηγορίας, εταιρειών που δεν έχεις ακούσει. Θα πρέπει να προσέξεις σε αυτήν την περίπτωση, επειδή ίσως να μην είναι Certified Android συσκευές της Google. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί χωρίς την πιστοποίηση, οι συσκευές δεν θα μπορούν να λειτουργούν σωστά με το  Google Play Store ή με εφαρμογές όπως  Gmail, Google Maps, Google Photos, Google Play Music.

Σε όλη την ιστορία του Android, οποιαδήποτε συσκευή δεν έκανε το επίσημο ντεμπούτο της με το Google Play Store ή κάποιο άλλη προεγκατεστημένη εφαρμογή της Google, μπορούσε απλά να προβεί στην εγκατάσταση των Google Apps package. Πολλοί OEMs, όπως η Meizu, προεγκαθιστούσαν ένα app που αυτόματα σε κατεύθυνε στην εγκατάσταση του Play Store και άλλων Google apps, μετά την αγορά της συσκευής. Αυτά τα tricks λειτουργούσαν αρκετό καιρό, που έμοιαζε σαν η Google να μην νοιαζόταν για το δικό της  Google Mobile Services (GMS) program, στο οποίο οι κατασκευαστές θα έπρεπε να πραγματοποιήσουν εγγραφή, Σαν μέρος της πιστοποίησης GMS είναι ότι η συσκευή θα πρέπει να περάσει το Compatibility Test Suite (CTS). Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, πόσο μάλλον με την  open source φύση του Android. Από τη στιγμή που κάθε κατασκευαστής μπορεί να βάλει το Android σε μια συσκευή, η ενέργεια αυτή της Google είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για να διασφαλίσει κάποια επίπεδα συνοχής στο χώρο των Android συσκευών.

Για να διασφαλίσει ότι το GMS τηρείται, η Google πρόσφατα μπλοκάρει την πρόσβαση στα GApps σε μη πιστοποιημένες συσκευές. Και ως εκ τούτου, επιλέξαμε να δημιουργήσουμε έναν οδηγό, για το πως μπορείς να δεις αν μια συσκευή είναι πιστοποιημένη ή όχι .

  1. Θα πρέπει να μεταβείς σε αυτήν την σελίδα
  2. Κάτω από το Full list of supported devices” κάντε κλικ στο “View as PDF” ή “View as CSV.”
  3. Άνοιξε το αρχείο PDF ή το CSV, τα τελευταία μπορούν να ανοίξουν εισάγοντας το αρχείο στο Microsoft Excel, Google Sheets, LibreOffice Calc.
  4. Βρείτε τη συσκευή σας πιέζοντας Ctrl+F (Windows, Linux, Chrome OS) ή Command+F (MacOS) και πληκτρολογήστε το όνομα της συσκευής ή το codename.
  5. Αν η συσκευή σας βρίσκεται στη λίστα, τότε είναι πιστοποιημένη Android συσκευή και μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Play Store. Η λίστα, περιέχει όλες τις εκδόσεις μιας συσκευής, έτσι είναι πιθανόν μια συγκεκριμένη έκδοση της συσκευής σου να μην βρίσκεται εκεί.

Η λίστα ενημερώνεται συνεχώς από την Google.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.