Λίγες μέρες πριν το iOS 6 κάνει αισθητή τη παρουσία του στο iPhone χωρίς τη γνωστή προ-εγκατεστημένη εφαρμογή του YouTube, η Google κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση με αρκετές σημαντικές αναβαθμίσεις.

(  Κατεβάστε την εφαρμογή από εδώ )

Δεκάδες χιλιάδες επιπλέον βίντεο είναι πλέον συμβατά μέσω της εφαρμογής, κυρίως πολλά μουσικά βίντεο που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Αυτό καθίσταται δυνατό με την ενσωμάτωση της διαφήμισης, η οποία απαγορεύονταν στην αρχική, σχεδιασμένη από την Apple, εφαρμογή.

Η νέα εφαρμογή διαθέτει επίσης έναν ευκολότερο τρόπο για να περιηγηθείτε στα κανάλια που έχετε εγγραφεί – απλά περάστε δεξιά από την αριστερή πλευρά της οθόνης για να δείτε μια λίστα από αυτά – καθώς επίσης περιέχονται νέες επιλογές για την κοινή χρήση των βίντεο με τους φίλους σας, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Google+ .

Τον περασμένο μήνα, μία νέα δοκιμαστική έκδοση του iOS αφαιρούσε την εφαρμογή Youtube, η οποία μέχρι τότε κατείχε σταθερή θέση στο λειτουργικό σύστημα της Apple. Η Apple δήλωσε τότε ότι η άδεια του Youtube, να συμπεριλαμβάνεται στο λειτουργικό της, είχε λήξει και ότι οι χρήστες θα είναι ελεύθεροι να αποκτήσουν πρόσβαση στο YouTube μέσω του browser του κινητού ή μέσω μιας επικείμενης εφαρμογής YouTube, την οποία θα αναλάμβανε η ίδια η εταιρία. Αυτή λοιπόν η εφαρμογή έφτασε σήμερα.

Για το YouTube, η διακοπή σχέσεων με την Apple, σήμαινε μια νέα ευκαιρία να φέρει τη σύγχρονη εμπειρία που απολαμβάνουν μέχρι στιγμής οι ιδιοκτήτες των Android κινητών, σε εκατοντάδες εκατομμύρια των σημερινών και των μελλοντικών ιδιοκτητών iPhone.

Το YouTube είχε περιορισμένο έλεγχο πάνω στην εφαρμογή που έφερε το όνομά του τα τελευταία πέντε χρόνια. Η Apple κατασκεύασε την εφαρμογή η ίδια, σύμφωνα βέβαια με τις οδηγίες του YouTube, αλλά σπάνια ενημερώνονταν. Η απαγόρευση της διαφήμισης έκανε δύσκολη την πρόσβαση σε περιεχόμενο με πνευματικά δικαιώματα . Πολλοί λάτρεις της μουσικής ξεκίναγαν να ψάχνουν για ένα βίντεο της Lady Gaga όλα αυτά τα χρόνια και τα αποτελέσματα ήταν κενά.

” Κατά τη διάρκεια των ετών υπήρχε  μια πιο περιορισμένη εμπειρία για τους χρήστες μας », δήλωσε ο Francisco Varela, ο γενικός διευθυντής των εταιρικών σχέσεων της πλατφόρμας στο YouTube. ” Εμείς πάμε να απαλλαγούμε από αυτό.”

Ο Varela στη συνέχεια το θέτει διαφορετικά: « Πλέον πρόκειται να είσαι σε θέση να παρακολουθείς βίντεο της Lady Gaga και στο τηλέφωνό σου.”

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.