Σε λίγο περισσότερο από μία ημέρα, πριν από το αναμενόμενο ντεμπούτο του iPhone 5, η Samsung αποφάσισε να μηνύσει την Apple για παραβίαση πατεντών, σε περίπτωση που η δεύτερη υποστηρίξει συνδεσιμότητα 4G LTE στα επόμενης γενιάς smartphones της.

Αναμένοντας το iPhone 5 να παρουσιαστεί σε μία εκδήλωση Τύπου στο Σαν Φρανσίσκο αύριο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συσκευή θα υποστηρίζει την ταχύτερη, τέταρτης γενιάς ασύρματη δικτύωση, για την οποία η Samsung κατέχει πολυάριθμα διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

H Samsung, η οποία έχει βρεθεί σε πολυάριθμες δίκες με την Apple για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, έχει ήδη απειλήσει να μηνύσει τον κατασκευαστή του iPhone, σε περίπτωση που διαθέσει στην αγορά 4G LTE-συμβατά προϊόντα.

Μετά από τις δηλώσεις της Δευτέρας για τις 4G LTE δυνατότητες του iPhone 5, ο γίγαντας των ηλεκτρονικών ειδών της Νότιας Κορέας  « Αποφάσισε να λάβει άμεσα νομικά μέτρα ». Σύμφωνα με δηλώσεις  « Η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο αρχικός στόχος ».

Η αποκάλυψη έρχεται από τις δηλώσεις του δικαστή της Αμερικανικής Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου Thomas Pender.

Ο ίδιος υπαινίχθηκε, ότι η Apple μπορεί να μην είναι σε θέση να τον πείσει, ότι ένας αριθμός διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που κατέχει η HTC, τα οποία σχετίζονται με την τεχνολογία 4G LTE, δεν θα είναι ικανά να απαγορεύσουν τη διάθεση των τελευταίων γενιάς iPad και του επικείμενου iPhone 5 στα ράφια των καταστημάτων, σε περίπτωση που προχωρήσει η καταγγελία.

Η 4G LTE τεχνολογία αναμένονταν να συμπεριλαμβάνεται στο ήδη υπάρχον μοντέλο iPhone 4S. Η Apple επέλεξε αντ ‘αυτού να το υποστηρίξει με HSPA +, μια ελαφρώς ταχύτερη τεχνολογία 3G, η οποία όμως απέχει αρκετά από τις δυνατότητες του 4G LTE, το οποίο είναι σε θέση να πιάσει ταχύτητες 10 φορές υψηλότερες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.