Στο Windows Phone Blog, η Microsoft δημοσίευσε σ’ ένα άρθρο, ένα overview της πλατφόρμας για τη χρονιά που τελειώνει.

Φέτος τον Οκτώβριο, ανακοινώθηκαν τα WP8 με τις συσκευές να φτάνουν στα καταστήματα στις αρχές Νοεμβρίου. Νωρίτερα τον Δεκέμβριο σας είχαμε αναφέρει και για την αύξηση κινητικότητας όσον αφορά το Windows Phone Store. Στο post, η εταιρία αναφέρει, πως για το 2012, έγιναν διαθέσιμες πάνω από 75.000 νέες εφαρμογές, και υπερδιπλασιάστηκε ο συνολικός αριθμός, ξεπερνώντας τις 150.000 διαθέσιμες εφαρμογές. Ενώ δέχτηκαν πάνω από 300.000 αιτήσεις για αναβαθμίσεις των εφαρμογών αυτών.

Κατά μέσο όρο, ο κάθε χρήστης κατέβασε 54 apps, ενώ η εταιρία ευελπιστεί να αυξήσει τον αριθμό αυτό, αφού άλλαξε τη διαμόρφωση του Store, ώστε να βρίσκουν οι χρήστες πιο εύκολα τις εφαρμογές που ψάχνουν. Επίσης πρόσθεσε νέους τρόπους πληρωμής των εκάστοτε εφαρμογών, όπως το carrier billing, paypal, κ.α.

Σύμφωνα με έρευνα, το 85% των χρηστών προτιμούν apps που έχουν Live Tiles, ένα feature που προτείνει η ομάδα των Windows Phone, στους developers να συμπεριλάβουν στις εφαρμογές τους, και με τις νέες APIs έχουν πρόσβαση σε ακόμα περισσότερες λειτουργίες και υπηρεσίες του smartphone, για να ενσωματώσουν στα apps τους. Για τους developers είναι πολύ πιο εύκολο να μοιράσουν τις εφαρμογές τους, αφού το Store είναι διαθέσιμο, πλέον, σε 191 χώρες για τα WP8, από τις 35 πέρσι, ενώ είναι και πολύ πιο εύκολο να έρθουν σε επαφή με τους χρήστες, μέσω του νέου συστήματος feedback και του νέου συστήματος πληρωμών που ενσωμάτωσαν στο Store.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.