Πριν από 30 χρόνια η Microsoft ενσωμάτωσε στα Windows ένα εργαλείο που χρησιμοποιούμε όλοι. Η υλοποίησή του ήταν προσωρινή και η σχεδίασή του ήταν τρομερά απλή και βασική. Όμως, όπως λέει ο λαός, ουδέν μονιμότερων του προσωρινού. 30 χρόνια μετά το εργαλείο έχει μείνει ακριβώς ίδιο, μέχρι και στα Windows 11.

Ο προγραμματιστής Dace Plummer, είναι το άτομο που δημιούργησε την εφαρμογή των Windows για την διαμόρφωση δίσκων. Είναι το εργαλείο που κάποια στιγμή έχουμε χρησιμοποιήσει όλοι μας για να κάνουμε format σε κάποιο USB Drive. Την ιστορία αφηγήθηκε το Plummer σε μια ανάρτησή του στο X.

Μεταφέραμε τα δισεκατομμύρια γραμμές κώδικα από το περιβάλλον εργασίας χρήστη των Windows 95 στο NT, και το Format ήταν ένας από εκείνους τους τομείς όπου τα Windows NT ήταν αρκετά διαφορετικά από τα Windows 95 και έπρεπε να δημιουργήσουμε κάποιο προσαρμοσμένο UI. Πήρα ένα κομμάτι χαρτί και έγραψα όλες τις ρυθμίσεις και τις επιλογές που μπορούσατε να κάνετε σε σχέση με τη μορφοποίηση ενός δίσκου, όπως σύστημα αρχείων, ετικέτα, μέγεθος συστάδας, συμπίεση, κρυπτογράφηση και ούτω καθεξής.

Όλα αυτά έγιναν στο μακρινό 1994 και από τότε η Microsoft ξέχασε εντελώς να αναβαθμίσει αυτό το εργαλείο και την εμφάνισή του. Στην θεωρία θα αναλάμβαναν ειδικοί σχεδιαστές να το βελτιώσουν, όμως αυτό δεν έγινε ποτέ.

Οριστικό τέλος σε χρεώσεις και προμήθειες! Πληρωμές παντού με IRIS

Το αστείο ξέρετε ποιο είναι; Σύμφωνα με τον Plummer, δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που τον έκανε να καταλήξει στο πόσο θα πρέπει να είναι το cluster slack. Χωρίς κανένα λόγο λοιπόν, έχουμε περιορισμό στους FAT δίσκους, στα 32GB.

Ο Plummer αναφέρει πως το ηθικό δίδαγμα είναι πως δεν υπάρχουν τελικά προσωρινές λύσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.