Πρόσφατα ακούσαμε ότι, κάποιοι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα προσφέρουν την επιλογή της ασύρματης φόρτισης για τα smartphones σε επιλεγμένα μοντέλα για το 2013.

Φαίνεται όμως ότι βγαίνουν φήμες για ακόμα πιο μεγαλεπίβολα τεχνολογικά σχέδια για ορισμένες από αυτές τις επιχειρήσεις. Η τεχνολογία προχωράει και το ίδιο πρέπει να κάνει και το σύγχρονο αυτοκίνητο. Τα πάντα σχεδίαζονται με γνώμονα την αλληλεπίδραση των συσκευών σε σχέση με το γύρω περιβάλλον. Γιατί λοιπόν το όχημα μας να μην κάνει το ίδιο;  Η Hyundai, για παράδειγμα, έχει βάλει ως στόχο την αντικατάσταση των παραδοσιακών κλειδιών του αυτοκινήτου σας, με το smartphone που διαθέτετε.

Εδώ στους Techmaniacs μιλούσαμε για το πώς η τεχνολογία NFC δεν έχει βρει πραγματικά μια εφαρμογή που να τραβάει την προσοχή μας. Ήδη λοιπόν, τα αυτοκίνητα ξεκλειδώνουν και ξεκινούν με proximity tags, οπότε γιατί να μην τους μάθουμε πώς να μιλούν μέσω NFC και να χρησιμοποιούμε τα τηλέφωνά μας για την  επαλήθευση του ιδιοκτήτη; Αυτό είναι που σκέφτεται η Hyundai, και σε συνεργασία με την Broadcom αναμένει ότι θα μπορούσε να έχει στα χέρια της ένα τέτοιο σύστημα έτοιμο για εμπορική διάθεση μέχρι το 2015.

Εκτός από τον έλεγχο της ταυτότητας του ιδιοκτήτη, η σύνδεση μέσω NFC θα μπορούσε να ‘πει’ στο αυτοκίνητο προτιμήσεις για πράγματα όπως το ραδιόφωνο και τις ρυθμίσεις του κλιματισμού. Και φυσικά, όπως ακριβώς και με κάποια μοντέλα της Toyota και της Chrysler, τα αυτοκίνητα με αυτό το σύστημα θα έχουν επίσης και την επιλογή για ασύρματη φόρτιση της συσκευής σας, έτσι ώστε να μην κλειδωθείτε απ’ έξω έχοντας το κινητό στην φόρτιση μέσω καλωδίου.

Source

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.