Το Σημειωματάριο των Windows είναι το βασικό εργαλείο επεξεργασίας κειμένου του λειτουργικού της Microsoft. Παράλληλα, ήταν επί σειρά ετών το πιο από πρόγραμμα του είδους. Με την έλευση των Windows 11, η εταιρεία άρχισε να δείχνει λίγο αγάπη σε αυτήν την εφαρμογή. Μετά την προσθήκη των καρτελών, η Microsoft φέρνει στο Σημειωματάριο μία ακόμα σημαντική αναβάθμιση προσθέτοντας λειτουργία ορθογραφικού ελέγχου.

Παρά την απλότητά του, το Σημειωματάριο στερούνταν αυτής της βασικής λειτουργίας, γεγονός που το διαφοροποιούσε από τους πιο προηγμένους ομολόγους του. Έπειτα από τα σχόλια των χρηστών, η Microsoft κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση, την έκδοση 11.2402.18.0, η οποία είναι διαθέσιμη στους δοκιμαστές στα κανάλια Canary και Dev μέσω του Microsoft Store.

Η λειτουργία ελέγχου ορθογραφίας είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, επισημαίνοντας άμεσα τα ορθογραφικά λάθη σε πραγματικό χρόνο και προσφέροντας προτάσεις αυτόματης διόρθωσης για απρόσκοπτη επεξεργασία. Οι χρήστες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε προτάσεις ορθογραφίας για τα επισημασμένα λάθη με μια απλή συντόμευση πληκτρολογίου ή με το πέρασμα του ποντικιού πάνω από την εν λόγω λέξη.

Notepad Spell Check Σημειωματάριο

Επιπλέον, η ενημέρωση επιτρέπει σε όσους χρησιμοποιούν το Σημειωματάριο να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις ορθογραφικού ελέγχου, προσθέτοντας υποστήριξη για πολλές γλώσσες και την επιλογή ενεργοποίησης του ορθογραφικού ελέγχου για αρχεία που σχετίζονται με τον προγραμματισμό και αρχεία καταγραφής.

Επιπλέον, η Microsoft εισάγει στο Σημειωματάριο καινοτόμες λειτουργίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως η “Επεξήγηση με τον Copilot” και η λειτουργία “Cocreator” για τη δημιουργία κειμένου. Ωστόσο, το τελευταίο λειτουργεί με βάση ένα πιστωτικό σύστημα, επιβραδύνοντας ενδεχομένως τη δημιουργία κειμένου μετά την υπέρβαση των ημερήσιων ορίων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.