Μετά τον Scott Forstall, της Apple βλέπουμε ότι αποχωρεί και ένα άλλο κεφάλι της τεχνολογίας, αυτή τη φορά από τη Microsoft και το όνομα αυτού Steven Sinofsky,. Ο Sinofsky ήταν επικεφαλής του τομέα των Windows και την θέση του θα πάρει η Julie Larson-Green, η όποια θα αναλάβει την εξέλιξη των Windows τόσο σε επίπεδο software όσο και σε επίπεδο hardware, από εδώ και μπρος. Ενώ η Tami Reller, οικονομικός διευθυντής μέχρι στιγμής, θα αναλάβει και το Marketing του τομέα των Windows μαζί με τα προηγούμενα καθήκοντα της. Οι αλλαγές αυτές τίθενται σε άμεση εφαρμογή, είπε ο πρόεδρος της Microsoft, Steve Ballmer.

Δεν έχει δοθεί, ακόμα, κανένας λόγος για τον όποιο ο Sinofsky αποχωρεί από την εταιρία, στην όποια εργάζεται από το 1989, έχοντας περάσει από πολλές θέσεις, ως τεχνικός σύμβουλος του  Bill Gates και διευθυντής του τομέα Office, για να γίνει επικεφαλής του τομέα Windows το 2009 μέχρι σήμερα. Σε αυτόν οφείλουμε τα Windows 7 & 8 καθώς και τους υπολογιστές Surface. Πρόκειται λοιπόν για ένα πολύ χαρισματικό άνθρωπο.

 

Η Larson-Green εργάζεται στην Microsoft από το 1993, με την τελευταία της θέση, να είναι επικεφαλής του τομέα Office. Σε αυτή οφείλεται το Ribbon UΙ του Office, εργάστηκε πάνω στον αρχικό Internet Explorer, καθώς και το UI των Windows 7 & 8. Η Tami Reller εργάζεται στην εταιρία από το 1984, όταν η Microsoft αγόρασε την προηγούμενη εταιρία της και βρίσκεται στον τομέα των Windows ως οικονομικός διευθυντής από το 2007.

 

Σε email που έστειλε ο Sinofsky στους συναδέλφους του αναφέρει:

“Είναι αδύνατο να μετρήσω τις ευλογίες που έλαβα στα μου χρόνια στη Microsoft. Εγώ είμαι ευγνώμων από τον επαγγελματισμό και γενναιοδωρία όλων όσων είχα την τύχη να εργαστώ μαζί σε αυτή η απίθανη εταιρεία.”

Σε επιστολή του, ο Ballmer αναφέρει για τον Sinofsky:

“Καθώς μπαίνουμε σε αυτή τη νέα εποχή, και με την επιτυχή δρομολόγηση των Windows 8 και Surface πίσω μας, ο Steven Sinofsky αποφάσισε να εγκαταλείψει την εταιρεία. Ο Steven εντάχθηκε στην Microsoft το 1989 ως μηχανικός ανάπτυξης λογισμικού και συνέβαλε στην εταιρία με πολλούς τρόπους από το έργο του ως Τεχνικός σύμβουλος του Bill Gates, την εξέλιξη του Microsoft Office, και την επιτυχή ηγεσία των Windows και Windows Live καθώς και του Surface.”

Την Larson-Green, χαρακτήρισε ως “ο καλύτερος δυνατόν άνθρωπος για αυτήν την εργασία.”

Είναι περίεργη, πάντως, η αποχώρηση του Sinofsky από την εταιρία μόλις 2 εβδομάδες μετά την εκκίνηση των Windows 8 και του Surface. Οι φήμες που ακούγονται, λένε ότι η αποχώρηση του οφείλεται στις συγκρούσεις που είχε με τους συναδέλφους του καθώς οι συνεργάτες του αναφέρουν ότι “είναι ένας πολύ δύσκολος ηγέτης να εργάζεσαι μαζί”.

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.