Την περασμένη εβδομάδα HTC και η Apple ανακοίνωσαν δεκαετή συμφωνία αδειοδότησης, αλλά οι ακριβείς λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν δημόσιες. Η Samsung, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με νομικές υποθέσεις και αμύνεται εναντίον  της Apple σε δικαστήρια σε όλο τον κόσμο-και ειδικά των ΗΠΑ-ξαφνικά άρχισε να ενδιαφέρεται για τις ιδιαιτερότητες της συμφωνίας μεταξύ Apple και HTC, για την υπεράσπισή της.

Το ερώτημα είναι αν όλα τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple είχαν συμπεριληφθεί στη συμφωνία (και ιδιαίτερα, αυτά που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της Samsung) ή μόνο μερικά.  Αν φανεί πως η Apple εξουσιοδότησε την HTC για χρήση πατεντών πάνω στην καταπάτηση των οποίων βασίστηκε η απόφαση του 1.1 δις εναντίον της κορεάτικης εταιρίας, τότε η Samsung μπορεί να επικαλεστεί πως δεν υπάρχουν ανεπανόρθωτες ζημιές για την εταιρεία με σήμα το δαγκωμένο μήλο και να αρκεστεί αυτή στην όποια χρηματική αποζημίωση και όχι και σε λήψη ασφαλιστικών μέτρων.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία ζήτησε πρόσφατα από μια αμερικανική δικαστή να αποφανθεί και αναγκάσει την Apple να παραδώσει ένα αντίγραφο του εγγράφου της συμφωνίας. Χωρίς να έχει ατράνταχτη απόδειξη όμως, η Samsung ισχυρίζεται ότι είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι η συμφωνία με την HTC περιλαμβάνει μερικά από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που η Apple προσπαθεί να επικαλεσθεί έναντιον των Νοτιοκορεάτων.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.