Νέες φήμες θέλουν την Samsungνα αναπτύσσει νέο panel οθόνης 4,99” ανάλυσης Full HD (1920x1080p). Βλέπουμε λοιπόν ότι μετά τις HTC, Sony και Sharp, και η Samsung θέλει να βάλει οθόνες υπερύψηλης ανάλυσης στα κινητά μας τηλεφωνά. Απ’ ότι καταλαβαίνεται το νέο trend στα smartphones είναι οι οθόνες αναλυσης 1080p. Το θέμα, όμως, είναι αν αξίζει να έχουμε τόσο υψηλή ανάλυση σε μια τόσο μικρή φορητή συσκευή. Όλα αυτά τα pixels θέλουν την ανάλογη δύναμη, για να “κινούνται” και ενώ έχουμε πολύ δυνατούς πολυπύρηνους επεξεργαστές, θέλουν και τον ανάλογο “χυμό” για να φωτίζουν, άλλα η τεχνολογία των μπαταριών δεν είναι στο ίδιο επίπεδο. Έτσι η αυτονομία της μπαταριάς ακόμα και των τωρινών συσκευών, με “χειρότερα” χαρακτηριστικά από την γένια που έρχεται, δύσκολα φτάνει τη μια μέρα χρήσης. Ειδικά αν κάνετε βάρια χρήση, η μπαταρία μπορεί να έχει τελειώσει μέχρι το μεσημέρι!!

Το νέο panel της Samsung φημολογείται ότι θα είναι στις 5” με 1080p ανάλυση (441ppi), όπως αναφέραμε και είναι πολύ πιθανό να μπει στην τέταρτη γένια της πετυχημένης σειράς της εταιρίας, Galaxy S. Αν λοιπόν θεωρείται “τέρας” το Galaxy S3, περιμένετε να δείτε τι ετοιμάζει η εταιρία για το 4!!

 

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Χμμμ. η αλήθεια είναι, ότι έχεις δίκιο με τη τεχνολογία στις μπαταρίες. Καλά θα κάνουν η Samsung και οι υπόλοιπες εταιρίες να δώσουν βάση και στη διάρκεια της μπαταρίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.