Η apple εκτός από όλα τα άλλα είναι μια εταιρία που πατεντάρει τα πάντα για να προετοιμαστεί για μελλοντικές μάχες στον τομέα της τεχνολογίας. Η τελευταία πατέντα λοιπόν ονομάζεται «περιφερειακή υποστήριξη για οθόνες τοποθετημένες στο κεφάλι». Στην ουσία, πρόκειται για μία συσκευή που έχει τη δυνατότητα να προβάλλει τις εικόνες πάνω από τα μάτια του χρήση, μέσω μίας οθόνης που βλέπει μπροστά του.

Μέχρι εδώ σας θυμίζει Google Project Glass ή τα γυαλιά MEG4.0 της Olympus αλλά δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο, αφού αρχικά δεν υπάρχει σχεδιασμός για να λειτουργούν αυτόνομα αλλά πάντα σε σύνδεση με κάποια άλλη συσκευή όπως το ένα iPhone. Η δεύτερη τεράστια διαφορά είναι ότι το Project Glass έχει σχεδιαστεί ώστε να χρησιμοποιείται καθώς περπατάμε ή κάνοντας οτιδήποτε άλλο στην καθημερινή ζωή μας. To project της Apple έχει σχεδιαστεί ως μια συσκευή που δεν θα επιτρέπει την κεντρική ή περιφερειακή όραση του χρήστη, καθώς θα είναι αδύνατο να δει κάποιος μέσα από τις οθόνες ενώ φοράει την συσκευή, κάτι που απαγορεύει την χρήση της την ώρα που περπατάμε.

Μία άλλη λειτουργία αυτού του προγράμματος σύμφωνα με την περιγραφή της πατέντας περιγράφει τη δυνατότητα της συσκευής που θα την ενσωματώνει να προβάλλει μία οθόνη σε κάθε μάτι, εξαλείφοντας έτσι το αίσθημα της «ναυτίας» που είναι χαρακτηριστικό της ήδη υπαρχόντων οθονών τέτοιου τύπου.

Αν και αυτή η πατέντα δεν φαίνεται να απειλεί την Google και την Olympus, δείχνει ότι η Apple αρχίζει να σκέφτεται μελλοντικά να στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση ή ότι απλά ανησυχεί για το Project Glass και κοιτάει να εξοπλιστεί με πατέντες για μελλοντικές δικαστικές μάχες, κάτι που μας έχει συνηθίσει άλλωστε.

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.