Ημέρα εξωδίκων φαίνεται πως ήταν η χθεσινή καθώς η Motorola, ένας δικηγόρος από το Los Angeles και η Nokia έστειλαν από ένα!! Τα δυο πρώτα είχαν κοινό παραλήπτη τη Microsoft και μάλιστα για το ίδιο αντικείμενο, το νέο tablet Surface RT. Ενώ η Nokia απευθύνεται στην HTC. Πάμε να δούμε αναλυτικότερα.

Η Motorola μήνυσε την Microsoft, ζητώντας το 2,25% των εσόδων για το Surface, ποσό που μπορεί να φτάσει τα 4 δις δολάρια ανά έτος!! Η μήνυση βασίζεται στο ότι η ταμπλέτα χρησιμοποιεί μόνο δίκτυα 802.11 (wifi) για να συνδεθεί στο internet, και η Microsoft δεν έχει κάνει κάποια συμφωνία με την Motorola, η όποια κατέχει την πατέντα για τέτοιου είδους δίκτυα. Ο δικηγόρος της Motorola αναφέρει:

“Το νέο Surface tablet της Microsoft θα χρησιμοποιεί μόνο 802.11 συνδέσεις, αντί για συνδέσεις 3G/4G ή ενσύρματες (ethernet), για να συνδεθεί στο Internet. Χωρίς δυνατότητα δικτύωσης 802.11, το Surface δεν θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστικό στην αγορά, επειδή καταναλωτές εύκολα θα επέλεγαν συσκευές που έχουν δυνατότητα σύνδεσης 802.11 και όχι το Surface.”

Στον αντίποδα, το στέλεχος της Microsoft, Jon DeVaan, είπε ότι το Surface χρησιμοποιεί και κωδικοποίηση H.264, για την όποια κατέχει πατέντα η Motorola και πως όταν η Microsoft είχε ζήτηση να “νοικιάσει” άδειες για τις παραπάνω πατέντες, η Motorola απέρριψε την πρόταση γιατί ζητούσε πολύ υψηλή τιμή, ενώ είχε πει παλαιοτέρα ότι θα “νοικιάζει” τις βασικές πατέντες σε “λογικές” τιμές.

Όσον αφόρα το δεύτερο εξώδικο, ένας δικηγόρος από το L.A., Andrew Sokolowski  κατέθεσε μήνυση με την ομάδα του κατά της Microsoft, για το Surface, γιατί η Microsoft παραπλανεί τους καταναλωτές διαφημίζοντας τον αποθηκευτικό χώρο του tablet στα 32GB ενώ ελευθέρα είναι μόνο τα 16GB, αφού άλλο τόσο πιάνει το λογισμικό είναι εγκατεστημένο στη συσκευή. Η μήνυση κατατέθηκε στο δικαστήριο του Los Angeles, και στο εξώδικο αναφέρει ότι “τα 16GB είναι πολύ λίγα και ο χρήστης μπορεί να τα γεμίσει πολύ γρήγορα.”

Η HTC δεν μπορεί να ηρεμήσει, αφού δέχεται τη μια μήνυση μετά την άλλη. Μετά την Apple, τώρα και η Nokia στέλνει την Ταϊβανέζου εταιρία στα δικαστήρια για… 32 πατέντες!! Συμφώνα με τη Nokia, η HTC έχει καταπαύσει 32 “μη-βασικές σημαντικές” πατέντες που έχουν να κάνουν με ένα μεγάλο εύρος λειτουργιών, από το συγχρονισμό δεδομένων μέχρι τον σχεδιασμό και τη λειτουργιά της κεραίας. Οι πατέντες αυτές έχουν διαφορές έδρες σε όλο τον κόσμο, με το πρώτο δικαστήριο να γίνεται στη Γερμανία στις 21 Νοεμβρίου 2012.

Το καλύτερο και για τις δυο εταιρίες θα ήταν να μπουν σε μια συμφωνία “ενοικίασης” των αδειών, γιατί έτσι θα “ηρεμήσει” η HTC και θα μπορέσει να επικεντρωθεί ώστε να βγάλει ποιοτικές συσκευές στην αγορά, όπως τα 8x και Droid DNA, και η Nokia θα επωφεληθεί από το ρευστό που θα λάβει, αφού έχει πάρει την κατιούσα τα τελευταία χρονιά.

 

via 1, 2, 3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.