Η Microsoft χθες έδωσε στο κοινό την δυνατότητα να κατεβάσουν και να δοκιμάσουν τον InternetExplorer 10. Παρόλο που αυτή η έκδοση έρχεται προεγκατεστημένη με το νέο λειτουργικό σύστημα Windows 8, οι λιγότερο ριψοκίνδυνοι χρηστές, που δεν έχουν δοκιμάσει ακόμα τα Windows 8, και χρησιμοποιούν ακόμα την 7 έκδοση δεν είχαν τη δυνατότητα να κατεβάσουν τον IE10. Από χθες λοιπόν υπάρχει διαθέσιμη προς κατέβασμα η Previewέκδοση του IE10.

Εμείς λοιπόν στο Techmaniacs.gr  την κατεβάσαμε και την δοκιμάσαμε για εσάς!! Ο IE10 είναι ίδιος εμφανισιακά με τον IE9, με μερικές μικρές αλλαγές στο UI, ώστε να μοιάζει πιο πολύ με αυτόν στα Windows 8 (desktop). Οι επιφάνειες πλέον είναι πιο έντονες, πιο “flat” και με λιγότερο Aeroeffect. Είναι ένα βήμα πιο κοντά στο desktopUIτων Windows 8, απ’ ότι στα 7. Από bugsκαλά πάμε, αναμενόμενο αφού είναι δοκιμαστική έκδοση. Ο νέος browserείναι λίγο πιο γρήγορος στα σημεία από τον προκάτοχό του, άλλα ενδέχεται να κολλήσει σε “βάρια” sitesαφού δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμα το memorymanagement. Ένα μεγάλο αρνητικό είναι ότι ο 10 εγκαθίσταται πάνω από τον 9 και δεν μπορεί να απεγκατασταθεί. Πολύ κακό αυτό για όσους από εσάς χρησιμοποιείτε IE9 (ξέρω… είστε μετρημένοι στα δάχτυλα… του ενός χεριού!!) αφού ο 10 δεν είναι ακόμα έτοιμος για defaultbrowser. Προτείνουμε λοιπόν να μην τον δοκιμάσετε. Εάν, από την άλλη χρησιμοποιείτε κάποιον άλλο browser (σχεδόν σίγουρο) δεν χάνετε απολύτως τίποτα να δοκιμάσετε τον IE10, ίσως σας αρέσει κιόλας!!

Αναμέναμε πάντως, η Microsoftνα ξέρει καλυτέρα και να αποτρέπει την εγκατάσταση ενός δοκιμαστικού browserπάνω από την σταθερή έκδοση!! Εάν καταφέρουν και διορθώσουν τα λίγα bugsπου βρήκαμε και γίνει σταθερός σαν τον  IE9 ή τον Firefox, τότε η Microsoftοδεύει σε πολύ καλό μονοπάτι!!

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.