Η Samsung κατά τη διάρκεια της CES 2013, ανακοινώσε το μελλοντικό τους επεξεργαστή (για τις mobile συσκευές), Exynos 5 octa.  Ο συγκεκριμένος θα διαθέτει οκτώ πυρήνες!

Ενώ κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με αυτόν παρουσιάστηκαν στην CES(δύο quad-core 28nm, ένας A15 στα 1.8GHz και ένας quad-core Α7 στα 1.2Ghz), δεν ειπώθηκαν και πολλά σχετικά με τη GPU.

Κάποιοι εικάζουν ότι η GPU μπορεί να είναι ίδια με αυτή που βρέθηκε στο εσωτερικό του Exynos 5 Dual chip, δηλαδή μια ARM Mali-T604 GPU. Τελικά αυτό όμως δεν αποδείχθηκε αληθές. Αντ ‘αυτού, ο Exynos 5 octa θα έχει σχεδόν την ίδια GPU με αυτή του iPad 3 της Apple. Το μόνο που θα διαφέρει στην PowerVR SGX 544 “είναι η  προσθήκη DirectX 10 hardware class και το 2 φορές γρηγορότερό triangle setup “.

Τι σημαίνει αυτό θα μας ρωτήσετε όσον αφορά την απόδοση; Σημαίνει πως ο Exynos 5 octa θα ‘’παίζει’’ κάπου ανάμεσα στο iPad 3 και το iPad 4 της Apple.

Πολλοί πιστεύουν ότι η Samsung σκοπεύει να τοποθετήσει τον συγκεκριμένο επεξεργαστή μέσα στο επερχόμενο Galaxy S IV, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε κάτι με σιγουριά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.