Τελικά δεν είναι γραφτό να δούμε μια τελική 64bit έκδοση του Firefox στα Windows αφού σύμφωνα με μήνυμα μηχανικού της Mozilla, η εταιρεία σταματά την ανάπτυξη του.

Σύμφωνα με τον Benjamin Smedberg, Διευθυντή της ομάδας μηχανικών της Mozilla, οι λόγοι για τους οποίους η Mozilla προχώρησε σ’ αυτή την απόφαση είναι επειδή

  • Δεν υπάρχουν 64bit εκδόσεις για πολλά από τα plugins
  • Τα ήδη διαθέσιμα 64bit plugins δε δουλεύουν σωστά στο Firefox εξαιτίας μη ενσωμάτωσης διαφόρων τεχνικών όπως το windowsproc hooking, με αποτέλεσμα ο browser να “κρεμάει”
  • Οι αναφορές “κρασαρισμάτων” από χρήστες της 64bit έκδοσης δεν είναι προτεραιότητα γιατί η ομάδα του Firefox δουλεύει σε άλλα θέματα
  • Αυτό εκνευρίζει τους χρήστες που νοιώθουν δεύτερης κατηγορίας (και είναι!)
  • Είναι επίσης εκνευριστικό για την ομάδα που είναι υπεύθυνη για τη σταθερότητα αφού τα στατιστικά κρασαρισμάτων δεν ξεχωρίζουν εύκολα μεταξύ 32bit και 64bit έκδοσης.

Ως αποτέλεσμα, η Mozilla απενεργοποίησε τις νυχτερινές (nightly) και ωριαίες (hourly) 64bit εκδόσεις του Firefox και προτρέπει όσους ασχολούνται με τις συγκεκριμένες εκδόσεις να σταματήσουν να αναπτύσσουν σχετικό περιεχόμενο.

Για την ώρα oi 64bit εκδόσεις του Firefox υπάρχουν μόνο για το OS X και το Linux ενώ υπάρχει και ο Waterfox, μια ανεπίσημη 64bit έκδοση του Firefox. Υπενθυμίζουμε ότι η Microsoft και ο Opera έχουν κυκλοφορήσει εδώ και καιρό 64bit εκδόσεις για τους δικούς τους browsers.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.