Πριν από λίγες μέρες αναφέραμε τα πιθανά χαρακτηριστικά του νέου Xbox, και ανάμεσα σε αυτά ήταν και ένα ζευγάρι γυαλιά σαν αυτά της Google, αφοσιωμένα όμως στο gaming. Σήμερα λοιπόν εγκρίθηκε μια πατέντα στη Microsoft για ένα τέτοιο ζευγάρι γυαλιών!!

Συμφώνα με πατέντα που εγκρίθηκε από το Γραφείο Πατέντων και Σημάτων Κατατεθέν της Αμερικής, προς την Microsoft, ο τεχνολογικός κολοσσός έχει σχεδιάσει ένα ζευγάρι ενεργών γυαλιών που μπορούν να προβάλουν έξτρα πληροφορίες στον χρηστή, πάνω στο αντικείμενο που βλέπει. Στο αρχείο αναφέρεται ότι προβάλλεται συγκείμενο περιεχόμενο, για συγκεκριμένα events. Δλδ, τα γυαλιά αυτά θα φωρούνται μονό σε live events, όπως συναυλίες ή ποδοσφαιρικούς αγώνες, και θα προβάλουν πληροφορίες σχετικές με το θέαμα που παρακολουθεί ο χρήστης. Π.χ. σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα θα μπορεί να προβάλει ένα replayή αποτελέσματα άλλων αγώνων της κατηγορίας.

Απ’ ότι καταλαβαίνουμε, αν τελικά έρθει στην αγορά ένα τέτοιο προϊόν, τα γυαλιά θα “νοικιάζονται” στους θεατές, όπως ακριβώς και στον κινηματογράφο με τις ταινίες 3D.

Τώρα βεβαία θα μου πεις τι σχέση έχει αυτή η πατέντα με τα γυαλιά του Xbox?? Να σου πω κ εγώ, το ότι μια εταιρία καταθέτει μια πατέντα ευρεσιτεχνίας, για ένα πιθανό προϊόν, δεν σημαίνει ότι θα το βγάλει και στην αγορά. Επίσης δεν τους εμποδίζει τίποτα να αγοράσουν άδειες από τη Google ή όποια άλλη εταιρία έχει παρόμοιες πατέντες ώστε να φτιάξουν ένα ζευγάρι γυαλιά για gaming ή ακόμα και έναν ανταγωνιστή του Google Glass.

 

via 1, 2

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.