Ο developer του Firefox, η Mozilla κατακρίνει τον ανταγωνισμό και ιδίως την Google, Apple και Microsoft, ότι χρησιμοποιούν τη θέση ισχύος που κατέχουν για να εξαναγκάσουν μικρότερους browsers να βγουν εκτός αγοράς.

mozilla

Η Mozilla χάνει συνεχώς μερίδιο αγοράς με τον Firefox εδώ και χρόνια. Ο κύριος λόγος είναι ο ανταγωνισμός όπως σημειώνει σε ένα νέο report της. Η κριτική κυρίως απευθύνεται στις Google, Apple και Microsoft. Ο Chrome, ο Safari και ο Edge βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις τρεις πρώτες θέσεις με τον Firefox να ακολουθεί στην τέταρτη.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει σύμφωνα με την ίδια, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο οι ηγετικές δυνάμεις του χώρου εκμεταλλεύονται την θέση τους στην αγορά, κάνοντας δύσκολη τη μετάβαση σε εναλλακτικούς browsers στα αντίστοιχα λειτουργικά συστήματα.

Η Mozilla αναφέρεται στην ανάγκη να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα οι νομοθέτες ώστε να επικρατήσει ένας πιο δίκαιος ανταγωνισμός στην αγορά, ή τουλάχιστον οι τρέχοντες νόμοι να εφαρμοστούν κάποια στιγμή ουσιαστικά. Αν έχετε όρεξη για ανάγνωση μπορείτε να βρείτε το report εδώ.

Proton Drive : Η καλύτερη εναλλακτική λύση στo Google Drive : Ντεμπούτο

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.