Αυτές τις μέρες ήρθε στην επιφάνεια ένα θέμα σχετικά με τη ναυαρχίδα της Samsung, το Galaxy SIII. Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο ευρύ. Το συγκεκριμένο θέμα που προέκυψε είναι ότι ορισμένα Galaxy πάσχουν από το φαινόμενο του “ξαφνικού θανάτου”. Παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη αναγνώριση του θέματος από τον κατασκευαστή, η Samsung φαίνεται να έχει επισκευάσει ή να έχει αντικαταστήσει ελαττωματικές μονάδες δωρεάν.

Αν και το θέμα φαίνεται να σχετίζεται με ελαττωματική μητρικές κάρτες, μια πρόσφατη έκθεση ισχυρίζεται ότι η Samsung θα εκδώσει σύντομα μια ενημέρωση λογισμικού που θα αποτρέψει τις συσκευές από το θάνατο μελλοντικά Εκτός από τη δέσμευση για λύση, η Samsung αναγνωρίζει ότι το θέμα είναι υπαρκτό, για «πολύ περιορισμένο» όμως αριθμό μονάδων, με 16GB αποθήκευσης (επίσης άλλη φήμη για το εν λόγω πρόβλημα είναι πως αφορά συσκευές που μετράνε 150-200 μέρες ζωής). Σύμφωνα με την έκθεση, η πηγή του προβλήματος είναι ένα firmware bug που βρέθηκε σε ROM της Samsung (καθώς και custom ROM). Ακριβές χρονοδιάγραμμα για την επιδιόρθωση, αναμένεται να βγει το συντομότερο δυνατόν.

Σχόλια στο forum του XDA φαίνεται να λένε πως το πρόβλημα είναι διορθωμένο σε νεότερες Rom (XELLA4) και μένει να το δούμε.

Για του λόγου το αληθές ήδη στη δική μου συσκευή παρουσιάστηκαν οι πρώτες ενδείξεις για τον ξαφνικό θάνατο, οπότε προληπτικά έβαλα την εν λόγω Rom και περιμένω να δω αν αυτό φτιάχνει το πρόβλημα. Μείνετε συντονισμένοι για νεότερα.

Update Επανέρχομαι στο θέμα διότι το θέμα του ξαφνικού θανάτου δεν διορθώθηκε με την XELLA ROM. Τα freeze συνεχίστηκαν με αυξανόμενο ρυθμό και ήταν θέμα ημερών η συσκευή να μην ξανανοίξει.

Ύστερα λοιπόν από αρκετό debate με προγραμματιστές και ηλεκτρονικούς (μεγάλο ευχαριστώ στον Σωτήρη Μπουζίκος) το πρόβλημα οφείλεται σε νέους bootloader που έχει ενσωματώσει η Samsung στη συσκευή αυτή.

Όλοι οι χρήστες που είχαν πρόβλημα είχαν μοναδικό κοινό στοιχείο το ότι πέρασαν πρόσφατα στην έκδοση 4.1.2 και έκαναν root. Έτσι δημιουργείται κάποιο conflict στο software και η συσκευή κολλάει εντελώς.

Δύο λύσεις υπάρχουν στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Ο πρώτος (και αυτός που ακολούθησα εγώ).

Επειδή δεν μπορείτε να περάσετε σε παλιότερο bootloader κατευθείαν πρέπει να φλασάρετε ακόμα πιο παλιά (4.0.4), ύστερα να κάνετε OTA UPDATE μέσω της συσκευής σε 4.1.1. Σειρά έχει φλασάρισμα μόνο του παλιού bootloader (4.0.4) και στη συνέχεια θα μείνετε ή σε αυτή την έκδοση μέχρι να δούμε τι θα γίνει με μελλοντικούς bootloader ή θα περάσετε σε Custom Rom.

Για περαιτέρω πληροφορίες ή οδηγίες γι αυτή τη διαδικασία μπορείτε να μας ρωτήσετε για να σας βοηθήσουμε.

 

 

 

Source

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.