Μια ομάδα φοιτητών φυσικής υπολόγισε πόσα χριστουγεννιάτικα φωτάκια χρειάζεται να αγοράσεις και να τα ανάψεις για να είναι ορατά από το διάστημα. Ως επιστήμονες, αναφέρουν οι ίδιοι, αναζητούμε πάντα νέους τρόπους για να κάνουμε τους ανθρώπους να ασχοληθούν με την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά και αυτή η εργασία είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς μπορούμε να κάνουμε την επιστήμη σημαντική εκτός εργαστηρίου/γραφείου.

Όπως σημειώνει το unilad μπορεί να φαίνεται σαν μια χαζή απορία, αλλά στην πραγματικότητα απαιτεί πολλή σκέψη και προσοχή για να καταλήξουμε σε μια σωστή απάντηση. Και φυσικά εμπλέκονται πλήθος ερωτημάτων. Πρώτον, από πού ξεκινάει ο ορισμός του χώρου;

Πιο συγκεκριμένα, οι ίδιοι αποφάσισαν το σημείο εκκίνησής τους να είναι η τροχιά του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, καθώς ένα σπίτι είναι ορατό από αυτό το ύψος. Επιπλέον, οι ίδιοι σημειώνουν ότι οι τιμές που αναφέρονται αποτελούν μια ιδανική περίπτωση που βασίζονται στην υπόθεση της μηδενικής φωτορύπανσης.

Η φωτεινότητα μετριέται σε φαινόμενο μέγεθος, και το πιο αμυδρό αστέρι, έχει ένα φαινόμενο μέγεθος +6,5, ή περίπου 10.600 luminosity. Μέχρι εδώ δηλαδή είδαμε πόση φωτεινότητα χρειαζόμαστε για να είναι ορατά στο διάστημα. Επίσης το φαινόμενο μέγεθος ενός μεμονωμένου φωτός LED είναι περίπου 4 luminosity. Έτσι, για να βρούμε πόσες λάμπες θα χρειαστούν, απλά διαιρούμε το 10.600 με το 4, και ως εκ τούτου θα χρειαστούμε περίπου 2.650 χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.