Το εργαλείο “About this image”, που ανακοινώθηκε στο συνέδριο Google I/O τον Μάιο, κυκλοφορεί σε όλους τους χρήστες που γνωρίζουν Αγγλικά, παγκοσμίως. Ο κολοσσός της αναζήτησης επιδιώκει να παρέχει σημαντικές πληροφορίες υποβάθρου και πλαίσιο σχετικά με τις εικόνες στο Google Search.

Το “About this image” προσπαθεί με κάθε τρόπο να δώσει μια ιδέα για το πού στο διαδίκτυο εμφανίστηκε μια συγκεκριμένη εικόνα στο παρελθόν και πώς περιγράφηκε. Η νέα λειτουργία είναι προσβάσιμη από το μενού με τις τρεις τελείες στα αποτελέσματα αναζήτησης και στο Google Images. Η Google προσφέρει ήδη μια λειτουργία “About this result” για να βοηθήσει τους χρήστες να ελέγξουν τις πηγές που βασίζονται σε κείμενο.

Όταν μιλάτε για την προέλευση μιας εικόνας, μπορείτε να περιμένετε να δείτε τα μεταδεδομένα της – μόνο όταν είναι διαθέσιμα – καθώς και πλαίσιο σχετικά με τον τρόπο που έχει περιγραφεί από ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και ιστοσελίδες ελέγχου γεγονότων με την πάροδο του χρόνου. Το “About this image” θα πρέπει ενδεχομένως να αποκαλύπτει αν η εικόνα που επιθεωρείτε έχει παραχθεί από τεχνητή νοημοσύνη ή όχι.

Επί του παρόντος, η Google εξακολουθεί να αναπτύσσει έναν τρόπο για να μπορούν οι χρήστες να ελέγχουν οποιαδήποτε δεδομένη εικόνα στο διαδίκτυο, όχι μόνο αυτές που βρίσκονται στα αποτελέσματα του Google Search. Τα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνουν την επιλογή να καταστεί το εργαλείο διαθέσιμο μέσω δεξιού κλικ ή παρατεταμένου πατήματος σε μια εικόνα στο Chrome ή με σάρωση προς τα πάνω στην εφαρμογή Google όταν βρίσκεστε σε μια σελίδα και συναντάτε μια εικόνα για την οποία θέλετε να μάθετε περισσότερα.

Η Google δηλώνει ότι οι εργασίες για το Fact Check Explorer δεν έχουν σταματήσει. Το εργαλείο που ξεκίνησε σε beta έκδοση αυτό το καλοκαίρι επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν πηγές ελέγχου γεγονότων για εικόνες είτε ανεβάζοντας μια εικόνα είτε κάνοντας αναζήτηση χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση URL της. Αν και είναι ακόμη σε beta, η Google λέει ότι κυκλοφορεί ένα νέο API για να βοηθήσει τους fact-checkers και τους δημοσιογράφους να ενσωματώσουν το Fact Check Explorer σε περισσότερες ροές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.