Από τότε που η σύντομη συνεργασία της OnePlus με την Cyanogen κατέρρευσε, η εταιρεία διαθέτει μια custom έκδοση του Android που αποκαλείται Oxygen OS στις συσκευές της. Σε γενικές γραμμές θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα skins, καθώς προσθέτει χρήσιμα χαρακτηριστικά πάνω από το stock Android, ενώ δεν παραμετροποιεί την core Android εμπειρία, που κάποιες φορές μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα. Ωστόσο, υπάρχει μια πλευρά στο Oxygen OS που αποτελεί μια ξεκάθαρη πορεία προς τα πίσω, σε σχέση με το πως λειτουργεί το stock Android. Το dark mode.

Το Oxygen OS έχει επιτρέψει στους κατόχους συσκευών να αλλάξουν την εμφάνιση του λειτουργικού συστήματος εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά το Android 10 εισήγαγε ένα system wide dark theme, με τη δυνατότητα για τις εφαρμογές να ανιχνεύσουν την αλλαγή και να προσαρμόσουν κατάλληλα την εμφάνιση. Ωστόσο, αντί να χρησιμοποιήσει αυτό που το stock Android 10 παρέχει, η OnePlus έκανε κάτι διαφορετικό.

Ειδικότερα, το dark mode setting στο Android 10 είναι παρόν στο Oxygen OS, αλλά είναι προσβάσιμο επιλέγοντας το Dark Tone εντός του Customization section του Settings app. Κάτι τέτοιο, όχι μόνο απαιτεί αρκετά taps αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η OnePlus εξαφάνισε το quick toggle για το dark theme που είναι προσβάσιμο στο stock Android 10. Τοποθετώντας το feature βαθιά μέσα στο Settings app, η OnePlus εξαφανίζει  την ευκολία στη χρήση που το dark mode προσφέρει σε άλλα smartphones.

Επιπλέον, είναι κάπως παράξενο το γεγονός ότι το OxygenOS δεν έχει οποιαδήποτε επιλογή για να αλλάξεις το θέμα βάσει της ώρας της ημέρας. Το Samsung One UI προσφέρει ένα automatic toggle από την εποχή του Android 9 Pie και τα Pixels το έλαβαν μόλις τον προηγούμενο μήνα. Έρχεται σε όλες τις συσκευές με την διάθεση του Android 11, αν και δεν είναι ξεκάθαρο αν η OnePlus θα διατηρήσει τη stock υλοποίηση.

Dark mode toggle from oneplus

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στο OP 7 και 7T μου εχω,
    Εχει βγει και εφαρμογη tweaking για την βασικη (κυριολεκτικά) μεχρι τωρα υλοποίηση της OP
    bit.ly/2zoO3iT
    Συμβατη με 7 και ανω και 6Τ

    Eξαρταται βεβαια πως το θεωρεις/αντιλαμβανεσαι το AOD
    δλδ το O² εχει βασικη υλοποιηση google με μερικες προσθηκες (η OP οπως και αλλοι επιλεγουν μεταξυ AOD και AD η OP εχει AD),
    η σαμυ εχει το δικο της,
    η χουαγουει κι αυτη εχει το δικο της και μαλιστα με προσθηκη εικονων (υλοποιηση περιπου νοκια στα windows phone) και σε λιγο η σιαομι περιπου οπως της χουαγουει..

    Η καλυτερη μακραν υλοποηση ηταν και ειναι της Νοκια στα Windows Phone που κρατησε η MS μεχρι τελους.

    Αυτο που ειναι αστειο με το παραμυθι “μονο σε amoled εχεις AOD”,
    ειναι οτι η Νοκια (πρωτοπορος) ειχε AOD τοσο σε Windows phone οσο και σε android (με το Νοκια Χ) και μαλιστα σε LCD/ LCD IPS οθονες χωρις τρελλο κοστος σε ενεργεια…

    Anyways, εχουν σχεδον ολα πλεον, η υλοποιηση ειναι σχετικα κουκουρουκου (δεν υπαρχει καποιο κοινο guideline και απλα καθενας απλα βασιζεται ειται σε AOD η σε AD), σε αλλους ειναι οντως ALWAYS (δεν σβηνει ποτε) σε αλλους ειναι απλα αναμενο και σβηνει μετα απο λιγο, σε αλλους ανανβει κ οταν σβησει επανερχεται με ενα ταπ στην σβηστη οθονη η αναβει και οταν σβησει ξανα αναβει μονο κανει νεα ανανεωση οταν ερθει δλδ νεα ενημερωση/μνμ κτλ
    H OP οντως δουλευει πανω σε AOD για να φερει κατι πραγματικα Always On.

    Περισσοτερα για AOD και AD –> bit.ly/2yASF4W

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.