Η παγκόσμια αγορά των smartphone συσκευών θα μπορούσε να πάρει τον χαρακτηριστικό μιας αρένας, όπου οι μεγαλύτερες εταιρείες, μάχονται μεταξύ τους για την προσοχή του κόσμου. Συνήθως τα μέσα ενημέρωσης ακολουθούν από κοντά τα smartphone brands που βρίσκονται στη κορυφή, τους νικητές αυτής της μάχης, αλλά πλέον θα μιλήσουμε για τις απώλειες αυτής μάχης. Και δεν αναφερόμαστε σε κάποιες τυχαίες startups που επινοούν ένα έξυπνο concept μιας συσκευής, το οποίο όμως ποτέ δεν ξεπερνά το στάδιο του  crowdfunding. Αναφερόμαστε σε τεχνολογικές εταιρείες – γίγαντες που στην πάροδο του χρόνου, έχουν χάσει τον δρόμο τους. Σήμερα ασχολούμαστε με την LG.

H LG πάντοτε ήταν ένα από τα μεγαλύτερα smartphone brands, αλλά τελευταία τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς για την εταιρεία. Αν και το 2014 απολάμβανε ρεκόρ πωλήσεων, πλέον το τμήμα των φορητών συσκευών  συνεχίζει να αιμορραγεί οικονομικά. Το πρώτο μεγάλο χτύπημα στη φήμη της LG ήρθε το 2015. Το τότε flagship smartphone της, το LG G4 είχε σημαντικά θέματα bootloop, εξαναγκάζοντας τους χρήστες να πηγαίνουν στα επισκευαστικά κέντρα για να λάβουν αντικατάσταση ή να τα επιδιορθώσουν. Ωστόσο, πολλά τηλέφωνα που αντικατέστησε είχαν και αυτά σημαντικό πρόβλημα. Κάτι που έκανε πολλούς να μην ξαναγοράσουν smartphone της LG.

Σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει αυτό το κλίμα, η LG αποφάσισε να επενδύσει στα modular τηλέφωνα. Δηλαδή διάφορα αξεσουάρ να μπορούν να τοποθετηθούν στο κάτω μέρος του smarphones. Η υλοποίηση της ιδέας από την LG ήταν κακή όπως και η χρηστικότητά τους. Αλλά και το LG G6 δεν κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση, ερχόμενο με Snapdragon 821 όταν οι ανταγωνιστές είχαν ήδη το Snapdragon 835. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν με το LG G7 ThinQ. Αν και επρόκειτο για μια εξαιρετική συσκευή, το optimization της οθόνης δεν ήταν το ιδανικό, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα κακή αυτονομία μπαταρίας.

Μαζί με την κορυφαία G series, η LG ξεκίνησε να διαθέτει high-end smartphones κάτω από την ονομασία V. Η σειρά V έδωσε στην LG την ευκαιρία να πειραματιστεί. Οι δυο πρώτες εκδόσεις V10 και V20 βρήκαν απήχηση σε όσους τα ζητούσαν, αλλά δεν ήταν αρκετό. Οι συσκευές ήταν ιδιαίτερα μεγάλες σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Η δυνατότητα αντικατάστασης της μπαταρίας ήταν σημαντική παραχώρηση όσον αφορά το durability των συσκευών καθώς δεν είχαν πιστοποίηση water resistance. Έκτοτε, η LG ακολούθησε έναν πιο ασφαλή δρόμο, για αυτό και η σειρά V δεν διαφέρει πολύ από τη G. Η έλλειψη επιτυχίας και των δυο, έκανε να φουντώσουν τις φήμες περί ένωσης των δυο σειρών.

Αλλά και στον τομέα του software η LG δεν τα πηγαίνει ακριβώς καλά. Εγκαταλείπει την υποστήριξη συσκευών πολύ γρήγορα, ενώ το UX custom skin που χρησιμοποιεί στα κινητά έχει αρκετό bloatware. Όσον αφορά τις κάμερες, τα LG smartphones έχουν αντίστοιχα specs με εκείνα των ανταγωνιστών, και ήταν η εταιρεία η οποία έκανε δημοφιλείς τις wide angle κάμερες. Ωστόσο το camera app της LG είναι ιδιαίτερα πίσω. Η εταιρεία ήταν η πρώτη που προσέφερε manual controls για αυτούς που θέλουν να βγάζουν επαγγελματικές φωτογραφίες, χωρίς την εγκατάσταση τρίτων apps αλλά έκτοτε δεν έχει διαθέσει κάτι το τόσο εντυπωσιακό. Αντίθετα, σαν αιωνιότητα φάνηκε η δάθεση του portrait mode, αντί να εστιάσει στην ανάπτυξη camera modes με AI. Ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει είναι το Triple Shot που τραβά μια φωτογραφία με μια από τις τρεις κάμερες στο LG V40 μαζί με video slideshow αλλά χρειάζεται πολύ χρόνος να τα κάνει όλα αυτά και η χρησιμότητα του χαρακτηριστικού συζητιέται. Ένα άλλο αδύναμο σημείο, είναι οι μπροστινές κάμερες και όλοι γνωρίζουμε πόσο οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για τις selfies.

Σχετικό θέμα: LG, HTC και Sony: Θα αποχωρήσουν από την αγορά των smartphone συσκευών το 2019;

Το πιο σημαντικό είναι ότι παρά τις όλο και μειωμένες πωλήσεις τρίμηνο με το τρίμηνο, εξαιτίας της μείωσης της εμπιστοσύνης του κόσμου στο brand, η LG αρνήθηκε να κάνει τροποποιήσεις στην τιμολογιακή πολιτική. Χωρίς να έχει κάτι ξεχωριστό να προσφέρει και να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους κατασκευαστές, η LG θα μπορούσε να κερδίσει ένα μέρος του κοινού προσφέροντας τα flagships σε χαμηλότερες τιμές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.