Δεν είναι όλα τα smartphones το ίδιο. Ορισμένα εκπέμπουν περισσότερη ακτινοβολία και άλλα λιγότερα. Η τιμή της ακτινοβολίας εκφράζεται με το SAR, δηλαδή το ποσό της νέργειας που αποροφφάται από το κεφάλι ή το σώμα όταν βρισκόμαστε σε επαφή με τη συσκευή ή κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή.

Η διαστολή του σύμπαντος σταματά, το σύμπαν καταρρέει και αυτό επιστρέφει στο 0

Το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο προστασίας έναντι της ακτινοβολίας έχει συλλέξει μια λίστα συσκευών που εκπέμπουν την περισσότερη και τη μικρότερη ακτινοβολία.

smartphones sar values
Τα smartphones που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες τιμές SAR

Στους πίνακες  παρουσιάζονται οι τιμές SAR των συσκευών, οι μονάδες που έχουν πουλήσει όπως και η μέση τιμή πώλησης. Δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των τιμών SAR και της μέσης τιμής των smartphones. Συσκευές δηλαδή με υψηλές τιμές SAR δεν έχουν απαραίτητα τις υψηλότερες τιμές. Για παράδειγμα το Motorola Edge 30 Pro έχει την πιο υψηλή τιμή SAM, αλλά η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 900 ευρώ, ενώ το Samsung Galaxy S23 Ultra έχει μικρότερη τιμή SAM αλλά μέση τιμή των 1300 ευρώ. Εν ολίγοις οι τιμές SAR δεν έχουν σημαντική επίπτωση στις πωλήσεις ή στη τιμή των smartphones.

Τα smartphones που παρουσιάζουν την μικρότερη ακτινοβολία

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Όση ακτινοβολία και να βγάζουν από την στιγμή που είναι κάτω από το οπτικό φάσμα είναι μη ιονίζουσα συνεπώς και ακίνδυνη για τις ποσότητες που εκπέμπουν τα κινητά μόνο σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη όπου τις βρίσκουμε μόνο σε ραντάρ ακόμα και στις κεραίες εκπομπών κινητής η ραδιοτηλεόρασης δεν υπάρχει κίνδυνος μιας και δεν εκπέμπουν ψηλά στα μικροκύματα όπως τα ραντάρ

 2. Μη ιονίζουσα ακτινοβολία και μου ανεβάζετε άρθρο με το σύμβολο της ραδιενέργειας πάνω σε σταθμό βάσης.

  Άντε σε λίγο ανεβάστε και για το 5G του 666.

  To Techmaniac σας μάρανε.

  Έλα πούλο απ’ το Google feed μου.

 3. Πάτε καλά; μιλάμε για non ionizing και βάζετε σήμα ionizing πάνω σε κεραία;

  Γιατί ;; Για να τρομάζετε τον κόσμο;

  Ντροπή σας.
  Delete από εμένα.

 4. Μ’ αρέσει που βάζετε το σήμα της ραδιενέργειας. Κάπου τα έχετε μπερδέψει μου φαίνεται. Αν τα κινητά και οι κεραίες είχαν ραδιενέργεια τώρα όλοι θα ήμασταν στα νοσοκομεία με καρκίνους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.