Το Recovery image (εικόνα αποκατάστασης)του Android σας είναι συνήθως υπεύθυνο για να ‘περάσετε’ over-the-air (OTA) ενημέρωσεις από τον κατασκευαστή του τηλεφώνου σας (Samsung, HTC, Motorola, κ.λπ.), αλλά είναι ακόμα πιο σημαντικό, αν θέλετε να προσαρμόσετε το Android σας με ένα custom kernel ή custom ROM.

Κάτι σαν dual boot σε υπολογιστή, το Android είναι χωρισμένο σε πολλαπλές “εικόνες”, όπως “η εικόνα του συστήματος σας”, όπου το λειτουργικό σύστημα τρέχει, και το “recovery image”. Η εικόνα αποκατάστασης είναι σαν ένα μικροσκοπικό λειτουργικό σύστημα που είναι υπεύθυνο μόνο για να παιρνετε ενημερώσεις και παρόμοιες εργασίες.

Η εκκίνηση στην εικόνα ποικίλλει για κάθε συσκευή, αλλά συνήθως γίνεται κλείνωντας τη συσκευή σας και πατώντας ταυτόχρονα το πλήκτρο λειτουργίας και άλλο ένα κουμπί πολλαπλών λειτουργιών. Η εικόνα αποκατάστασης που ειναι προεγκατεστημένη μέσα στη συσκευή σας δεν σας επιτρέπει να κάνετε και πολλά – άλλωστε υποτίθεται ότι δεν πρέπει κίολας. Μπορείτε να πάρετε ενημερώσεις O.T.A, ή ενημερώσεις που έχετε κατεβάσει και αντιγράψει στο Android σας.

Κάνοντας εκκίνηση σε μια custom εικόνα recovery, όπως το ClockworkMod (CWM) θα σας αφήσει να ‘φλασσάρετε’ ό,τι update Zip θέλετε, να κάνετε αντιγράφα ασφαλείας του συστήματός ή να επαναφέρετε μια προηγούμενη έκδοση και πολλά άλλα! Το να  εγκατάστησετε μια custom εικόνα recovery δεν είναι και τόσο δύσκολο, άρκει να  έχετε ξεκλείδωτο bootloader στη συσκευή σας, αλλά και πάλι,  υπάρχουν διαφόρες ανα συσκευή.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.