Το παρακάνω γεγονός δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από την τοπική κοινότητα, τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό 98,4, και όποιον άκουσε όσα είπε το γνωστό AI ρομπότ Sophia. Το ρομπότ βρέθηκε στο κλειστό της Αλικαρνασσού, στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια της 3ης Ολυμπιάδας Ρομποτικής και ο σταθμός που παρακολούθησε το γεγονός επισημαίνει ένα απρόσμενο περιστατικό.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Κρήτης και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου. Η τελευταία κάλυψε το κόστος της παρουσίασης και των ερωτοαπαντήσεών του AI ρομπότ Sophia, περίπου 15 χιλιάδες ευρώ για 4 ώρες παρουσίας, σύμφωνα με τον σταθμό.

https://youtu.be/f1ARL1YMs3Y

Το AI ρομπότ Sophia, εκτός από τις προκαθορισμένες απαντήσεις, ανταποκρίθηκε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που είχαν προαποσταλεί. Ωστόσο, το περιστατικό που ξεχώρισε ήταν όταν το ρομπότ άρχισε να αναφέρεται στην Κρητική διατροφή και την αυτάρκεια του νησιού. Το ρομπότ είπε επί λέξη: “Η Κρήτη θα μπορούσε να ήταν και ένα αυτόνομο κρατίδιο.”

Γυμνές φωτογραφίες χωρίς συγκατάθεση με τη χρήση AI με app για iPhone μέσω App Store

Αυτή η παρατήρηση προκάλεσε αντιδράσεις στην τοπική κοινότητα και στους ακροατές του ραδιοφωνικού σταθμού. Πολλοί αναρωτήθηκαν για την απρόσμενη δήλωση του ρομπότ και το εάν αυτό ήταν απλά ένα λάθος του προγράμματος ή κάτι περισσότερο. Η συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα αναμένεται να συνεχιστεί στην τοπική κοινότητα και να προκαλέσει ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στο μέλλον.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.