Όσο και αν φαίνεται βγαλμένος από ταινίες τρόπου, ο Meg ή Μεγαλόδοντας κολυμπούσε στους ωκεανούς πριν εκατομμύρια χρόνια και ήταν σίγουρα ο μεγαλύτερος φονιάς, με μήκος από 12 μέχρι 20 μέτρα. Φανταστείτε έναν λευκό καρχαρία και πολλαπλασιάστε το μέγεθός του επί τέσσερις φορές!

Αρκετοί, ίσως επηρεασμένοι και από την ταινία Meg, πιστεύουν πως ο μεγαλόδοντας παραμονεύει ακόμα στα βάθη των ωκεανών, μένοντας μακρυά από τον άνθρωπο. Οι πιο λογικοί λένε πως ο Meg έχει εξαφανιστεί και η ύπαρξή του έχει τις ίδιες πιθανότητες με αυτές του να υπάρχει η Nessie (το τέρας του Λοχ Νες) και ο Big Foot.

Αν και υπάρχουν πολλά που δεν ξέρουμε ακόμα για τα βάθη των ωκεανών, οι επιστήμη έχει την απάντηση για το αν υτπάρχει ακόμα ο μεγαλόδοντας στους ωκεανούς.

Τι είναι όμως ο Μεγαλόδοντας;

Ο Μεγαλόδοντας είναι ο μεγαλύτερος καρχαρίας που έζησε ποτέ και είναι μεγαλύτερος ακόμα και από τον φιλικό κατά τα άλλα, φαλαινοκαρχαρία. Οι ερευνητές του OceanX, τον περιγράφουν σαν κάτι που είχε το μέγεθος δύο σχολικών λεωφορείων.

Με μήκος από 10.5 μέχρι 21 μέτρα και βάρος 48-103 τόνους, μιλάμε για τον μεγαλύτερο θηρευτή των θαλασσών. Έζησε στην θάλασσα 23 με 3.6 εκατομμύρια χρόνια πριν, όμως ταινίες όπως το Meg τον έφεραν στην επικαιρότητα και αρκετοί πιστεύουν πως βρίσκεται ακόμα εκεί έξω.

Αρκετοί, επηρεασμένοι από την ταινία, πιστεύουν πως ζει στα βάθη των ωκεανών, εκεί που οι άνθρωποι δεν μπορούν εύκολα να πλησιάσουν, όπως ακριβώς και στην ταινία The Meg του 2018.

Όμως αν ένας τόσο μεγάλος θηρευτής βρισκόταν εκεί έξω, σίγουρα θα υπήρχαν σημάδια, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Αρχικά θα είχαμε δαγκωματιές σε άλλα τεράστια ψάρια, όπως φάλαινες. Επίσης, οι καρχαρίες είναι ένα είδος που προτιμάει τα πιο θερμά νερά, για αυτό και δεν ζουν πολύ βαθιά στους ωκεανούς. Όσο πιο βαθιά πηγαίνουμε, τόσο πέφτει η θερμοκρασία, κάτι που σίγουρα δεν θα άρεσε στον Μεγαλόδοντα, που ούτως η άλλως δεν θα είχε φυσικούς θηρευτές πιο κοντά στην επιφάνεια.

Οι επιστήμονες θεωρούν πως αν υπήρχε ακόμα ο Μεγαλόδοντας, θα είχαμε πρόσφατα δόντια του, που θα άλλαζε, ενώ θα υπήρχαν δείγματα από το DNA του σε δείγματα νερού και ιζήματος.

Έτσι λοιπόν, ο Μεγαλόδοντας δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίζει στο μεγαλύτερο παιχνίδι κρυφτου στον κόσμο. Ειδικά με αυτό το μέγεθος, είναι τρομερά δύσκολο να περάσει κάτι τέτοιο απαρατήρητο. Για να έχουμε μια εικόνα, όταν ο Μεγαλόδοντας άνοιγε στο στόμα του, θα μπορούσε άνετα να χωρέσει έναν ολόκληρο άνθρωπο, όρθιο, ανάμεσα στα σαγόνια του.

Προσομοίωση δείχνει πότε και πως οι άνθρωποι θα εξαφανιστούν από τη Γη

Η Emma Bernard, ειδικός στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας , είπε επίσης: «Σίγουρα δεν είναι ζωντανό στα βαθιά ωκεανούς, παρά τα όσα έχει πει στο παρελθόν το Discovery Channel.

«Αν ένα ζώο τόσο μεγάλο όσο ο Μεγαλόδων ζούσε ακόμα στους ωκεανούς θα το ξέραμε».

Το σίγουρο είναι πως ήταν ένα εκπληκτικό ζώο, που σίγουρα δεν θα θέλαμε να συναντήσουμε από κοντά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.