Παράπονα φαίνεται να εκφράζει η Nova για τη στήριξη του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης στο θέμα των μισθωμένων γραμμών όπως αναφέρει η ιστοσελίδα typologies.gr.  H United Media θεωρεί πως το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν παίζει με ίσους όρους στο θέμα αυτό και εξετάζει το ενδεχόμενο ακόμη και προσφυγής.

Yπενθυμίζουμε ότι η πρόσφατη απόφαση της ΕΕΤΤ για τιμολόγηση των μισθωμένων γραμμών είχε προκαλέσει την παρέμβαση της ΕΕ η οποία επέπληξε την ΕΕΤΤ για στρέβλωση του ανταγωνισμού και τη σημαντική καθυστέρηση, αν και ενέκρινε τις νέες τιμές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι προκλήθηκε σημαντική ζημία λόγω αυτής της καθυστέρησης, επειδή οι τιμές χονδρικής που πληρώνει η αγορά μέχρι να τεθούν σε ισχύ οι τελικές ρυθμισμένες τιμές είναι πολύ υψηλότερες από τις τελικές τιμές που πρότεινε η ΕΕΤΤ, κάτι που κατά την Επιτροπή, έδωσε «αδικαιολόγητα οικονομικά πλεονεκτήματα» στον κατεστημένο πάροχο τη Cosmote και υποδηλώνει «στρεβλή ανάπτυξη τη αγοράς» αναφέρει το eyro2day.gr.

Δημιούργησαν μια ολόκληρη μαύρη τρύπα στη Γη και ξεκίνησε να λάμπει!

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΕΤΤ απέρριψε αίτημα ενός εκ των παρόχων (NOVA) για αναδρομική ισχύ των νέων τιμών, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023.

Εκτός από την NOVA και ο ΟTΕ αντιδρά σε αυτό το μοντέλο που υιοθέτησε η ΕΕΤΤ. Ειδικότερα ο ΟΤE αναφέρει: «Οι νέες τιμές μισθωμένων γραμμών υποεκτιμούν σημαντικά το πραγματικό κόστος του επενδυτή και κατά συνέπεια δεν ενθαρρύνονται νέες επενδύσεις σε υποδομές και δίκτυα κορμού. Πιστεύουμε στην ανάγκη νέας Ανάλυσης Αγοράς που θα αποτυπώνει ορθά τις σημερινές ανταγωνιστικές συνθήκες της αγοράς μισθωμένων γραμμών η οποία θα αφήνει εκτός ρύθμισης τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος όπου και άλλοι πάροχοι έχουν ήδη αναπτύξει ιδιόκτητες υποδομές. Σε αυτές τις περιοχές ο ΟTΕ εσφαλμένα αντιμετωπίζεται ως μονοπώλιο, στερώντας του τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί με όρους αγοράς».

Ποια smartphones της Samsung θα πάρουν το Android 15 (One UI 7); Η λίστα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.