Σε μία μικρή (για την CES τουλάχιστον) εκδήλωση στο Mandalay Bay Casino στο Λας Βέγκας, η Toshiba ανακοίνωσε το επόμενο lineup της στις τηλεόρασης για το 2013.

Στην κορυφή βρίσκεται η σειρά L9300, η οποία θα είναι διαθέσιμη στις  58, 65, και 84 ίντσες. Η premium σειρά θα είναι εξοπλισμένη με ανάλυση 4K, καθώς θα διαθέτει επίσης την ολοκαίνουργια υπηρεσία της “Cloud TV”, η οποία θα προσφέρει τα πάντα, από Miracast και Wi-Fi, μέχρι ανταλλαγή μηνυμάτων και ημερολόγιο. Η Toshiba θα διαθέτει επίσης αρκετές εφαρμογές, οι οποίες συγχρονίζουν με iOS, Android και Windows 8 συσκευές και οι οποίες θα σας επιτρέπουν να διαχειριστείτε πολλά από τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της πλατφόρμας μέσω του κινητού σας.

Είναι νωρίς ακόμα για να μάθουμε την τιμολόγηση της L9300, αλλά λαμβάνοντας υπόψιν το περσινό, 55-ιντσών, με υψηλή ευκρίνεια μοντέλο της Toshiba, το οποίο κοστίζει περίπου 9.500 δολάρια, αλλά και μια έκδοση τηλεόρασης 3D-χωρίς γυαλιά, η οποία εμφανίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο γύρω στα $ 11.000, σίγουρα τα παραπάνω μοντέλα δεν αναφέρονται στον μέσο καταναλωτή.

Η εταιρεία επεκτείνει επίσης τη γκάμα των ‘’έξυπνων’’ τηλεοράσεών της (smart-Tv) με την σειρά L7350 (εξοπλισμένη με active- 3D), καθώς και με τις πιο mid-range σειρές L7300 L4300. Όσο κατεβαίνουμε προς τα φτηνότερα μοντέλα βλέπουμε, ότι οι κύριες διαφορές παρουσιάζονται στην ανάλυση (μόνο τα high-end μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ανάλυση 4K), και στο σχεδιασμό.

 

Η Toshiba εισάγει μια νέα σχεδιαστική άποψη στις τηλεοράσεις της, με μεταλλικές γωνίες και στρογγυλά κουμπιά, τα οποία στο μέλλον θα ενσωματωθούν σε όλα τα μοντέλα της. Προς το παρόν την καινούργια αισθητική διαθέτουν μόνο οι high-end τηλεοράσεις της εταιρείας.

Από την άλλη οι Cloud υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες σε όλα σχεδόν τα φετινά μοντέλα, εκτός από τις πιο φτηνές σειρές. Η Toshiba ανακοίνωσε επίσης τα νέα “Media Boxes” και Blu-ray players της, τα οποία θα είναι επίσης εξοπλισμένα με την πλατφόρμα ‘’Cloud Tv’’.

Μεγάλη έλλειψη από το φετινό lineup της Toshiba ήταν οι OLED τηλεοράσεις. Η εταιρεία ανέφερε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ότι

 Η OLED τεχνολογία δεν είναι ακόμα έτοιμη για μαζική παραγωγή.

Είμαστε σίγουροι, ότι κάποιες από τις υπόλοιπες εταιρίες στην CES διαφωνούν, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο για να μάθουμε.

Φυσικά πληροφορίες σχετικά με τις ημερομηνίες και τις τιμές διάθεσης των καινούργιων τηλεοράσεων της Toshiba ακόμη δεν υπάρχουν. Παρόλα αυτά, αυτό που είδαμε μας άρεσε αρκετά και είναι σαφές ότι η Toshiba θα προσπαθήσει φέτος να παραμείνει ένας από τους  μεγαλύτερους κατασκευαστές τηλεοράσεων.

 

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.