Επανέρχεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς το ζήτημα της μετάδοσης του τηλεοπτικού τους σήματος σε υψηλή ευκρίνεια. Όπως εξηγεί η ιστοσελίδα typologies, στην Ελλάδα οι περιφερειακοί σταθμοί εκπέμπουν χωρίς άδεια σε τυπική ευκρίνεια (SD) και χωρίς κανόνες επί του περιεχομένου.

Η Digea, απαντώντας σε σχετική επιστολή των περιφερειακών σταθμών δηλώνει, «τη δεδομένη βούλησή της και την τεχνική ετοιμότητα για την παροχή της υπηρεσίας». Θέτει, όμως, απευθυνόμενη και προς την κυβέρνηση, τέσσερα ζητήματα, όπως αυτό των οδηγιών της χωρητικότητας των πολυπλεκτών περιφερειακής εμβέλειας, της παράλληλης ή όχι εκπομπής και σε τυπική ευκρίνεια (SD), του επανασυντονισμού των δεκτών και των τεχνικών προδιαγραφών.

Και όμως στο Google Maps μπορείς να δεις τη τοποθεσία φίλων και συγγενών

Επτά χρόνια μετά τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, που ζητάει την ολοκλήρωση της αδειοδότησης για τους σταθμούς όλης της χώρας, και ενώ η τεχνολογία μετάδοσης προγραμμάτων καλπάζει και επιτρέπει τη συμπίεση του τηλεοπτικού σήματος, η Ελλάδα είναι παγιδευμένη στο παρελθόν.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εδώ δεν έχει σήμα υψηλής ευκρίνειας η DIGEA στις Κυκλάδες(ούτε βέβαια έχουν κάτι στα σχέδια τους) αυτό δεν είναι SD; Και προβληματιζονται για το χάλι στους περιφεριακους σταθμούς;

  2. Εδω δεν υπάρχει μονοθεματικά κανάλια όπως την συνδρομητική αλλά τι λέω λεςκαι έρχομαι από το 2080 …

  3. Είχατε και στο χωριό σας ρε γίδια HD που μάθατε τώρα και την υψηλή ευκρίνεια? Γίδια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.