Μια πολύ χρήσιμη λειτουργία του  Google Maps είναι ότι μπορείς να δεις σε πραγματικό χρόνο τη τοποθεσία φίλων και συγγενών εφόσον όμως σου έχουν δώσει πρόσβαση σε αυτό το χαρακτηριστικό.

Για να μπορέσεις όμως να δεις την τοποθεσία του χρήστη στο Google Maps θα πρέπει ο χρήστης να σου έχει δώσει τη συγκατάθεση.  Ο λόγος για την λειτουργία Κοινοποίηση τοποθεσίας Google ου θα βρεις στο Google maps πατώντας τη φωτογραφία του προφίλ σου.

Κάτι περίεργο σταθεροποιεί αντικείμενα πέρα από την τροχιά του Ποσειδώνα

Με την Κοινοποίηση τοποθεσίας Google, μπορείτε να επιλέξετε ποιος μπορεί να βρει την τοποθεσία σας και για πόσο διάστημα θέλετε να την κοινοποιήσετε.

Οι χρήστες στους οποίους κοινοποιείτε την τοποθεσία σας μπορούν να βλέπουν ανά πάσα στιγμή:

  • Το όνομα και τη φωτογραφία σας.
  • Την πρόσφατη τοποθεσία της συσκευής σας, ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιούνται εφαρμογές Google.
  • Την ισχύ της μπαταρίας της συσκευής, καθώς και αν φορτίζεται.
  • Την ώρα άφιξης και αναχώρησης, αν προσθέσουν μια ειδοποίηση Κοινοποίησης τοποθεσίας.

Επίσης, ενδέχεται να βλέπουν άλλες πληροφορίες ανάλογα με το πώς τις μοιράζεστε.

Κοινοποίηση της τοποθεσίας σας
Κοινοποίηση σε άτομο που διαθέτει Λογαριασμό Google

  1. Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, προσθέστε τη διεύθυνση Gmail των χρηστών στις Επαφές Google.
  2. ​Σε τηλέφωνο ή tablet Android, ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google και συνδεθείτε αν δεν το έχετε ήδη κάνει
  3. Πατήστε τη φωτογραφία του προφίλ ή το αρχικό γράμμα του ονόματός σας. Επιλέξτε Κοινοποίηση τοποθεσίας – Νέα κοινοποίηση
  4. Επιλέξτε το χρονικό διάστημα για το οποίο θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας.
  5. Πατήστε το προφίλ του ατόμου με το οποίο θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας.
    • Αν ερωτηθείτε για τις επαφές σας, εκχωρήστε πρόσβαση στους Χάρτες Google.
  6. Πατήστε Κοινοποίηση.

Έτσι το άτομο θα μπορεί να βλέπει την τοποθεσία σε πραγματικό χρόνο.

Κοινοποίηση σε άτομο που δεν διαθέτει Λογαριασμό Google

Για να στείλετε την τοποθεσία σας σε κάποιον που δεν έχει Λογαριασμό Google, κοινοποιήστε την τοποθεσία μέσω συνδέσμου.
  1. Σε τηλέφωνο ή tablet Android, ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google και συνδεθείτε.
  2. Πατήστε τη φωτογραφία του προφίλ ή το αρχικό γράμμα του ονόματός σας  και επιλέξτε Κοινοποίηση τοποθεσίας – Νέα κοινοποίηση
  3. Για να αντιγράψετε τον σύνδεσμο Κοινοποίησης τοποθεσίας, πατήστε Αντιγραφή στο πρόχειρο.
  4. Για να κοινοποιήσετε τον σύνδεσμο σε κάποιον χρήστη, επικολλήστε τον σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, SMS ή σε άλλη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.
Τα άτομα που έχουν αυτόν τον σύνδεσμο θα μπορούν να βρίσκουν την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο για το χρονικό διάστημα που επιλέγετε, το οποίο μπορεί να φτάνει τις 24 ώρες.

Διακοπή κοινοποίησης

  1. Σε τηλέφωνο ή tablet Android, ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google
  2. Πατήστε τη φωτογραφία προφίλ ή τα αρχικά σας και Κοινοποίηση τοποθεσίας.
  3. Πατήστε στο προφίλ του ατόμου με το οποίο δεν θέλετε να μοιράζεστε πλέον την τοποθεσία σας.
  4. Πατήστε Διακοπή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.