Η Intel στην MWC ανακοίνωσε ένα μεγάλο εύρος καινούριων προϊόντων, δίνοντας περισσότερη έμφαση στον τομέα του mobile.

Untitled-1

Οι ανακοινώσεις της αφορούν κυρίως ένα καινούριο διπύρηνο Atom SoC (Clover Trail+) για smartphones και Android Tablets, και το πρώτο multimode – multiband LTE chip τις εταιρείας που αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Η καινούρια πλατφόρμα της Intel με τον Atom (Clover Trail+) έχει το ίδιο καλές επιδόσεις ίσως και καλύτερες από τα κινητά τηλέφωνα που βρίσκονται τώρα στην αγορά. Η αρχιτεκτονική της πλατφόρμας βασίζεται στα 32nm με τα μοντέλα Ζ2580, Ζ2560, και Ζ2520 στα 2Ghz, 1,6Ghz και 1,2Ghz αντίστοιχα. Δεν θα μπορούσε να έλειπε και το πασίγνωστο Hyper-Threating από τον εν λόγω επεξεργαστή, προσφέροντας του μέχρι και 4 ταυτόχρονα threats για τις εφαρμογές.

 

roadmap

 

Η πλατφόρμα ενσωματώνει επίσης την Intel Graphics Accelerator engine, με τον επεξεργαστή γραφικών στα 533mhz. Έτσι παιχνίδια και HD video τρέχουν απροβλημάτιστα. Θα υποστηρίζεται κάμερα μέχρι 16mp με facial detection και HDR image. Επίσης η Intel συνεργάζεται με τραπεζικούς κολοσσούς και εταιρίες ασφαλείας έτσι ώστε να προωθήσει το Intel Identity Protection, ένα σύστημα ασφαλείας που ενσωματώνεται πάνω στο chip και χρησιμοποιείται για τραπεζικές συναλλαγές κ.α.

Θα έχουμε επίσης υποστήριξη WUXGA οθονών με ανάλυση 1900 x 1200 ώστε να δούμε την πλατφόρμα και σε tablet. Η πλατφόρμα θα υποστηρίζει Android JB (4.2), Intel Wireless Display, και HSPA+ στα 42Mbps με το Intel XMM 6360 modem.

 

6e48f_intel-atom-smartphone-roadmap-small

 

Τώρα το Intel XMM 7160 είναι ένα από τα μικρότερα και χαμηλότερα σε κατανάλωση μόντεμ με πολλαπλή υποστήριξη LTE δικτύων όλα σ’ ένα chip. To συγκεκριμένο modem θα έχει καλύτερη απόδοση και ταχύτητες με τα ασύρματα δίκτυα και φυσικά είναι πιο power efficient.

Τέλος η εταιρεία έδειξε δείγματα του Atom Z2760, τον πρώτο 4πηρυνο Atom διπλασιάζοντας την επεξεργαστική ισχύ από τους προκατόχους του. To CPU θα είναι διαθέσιμο τέλη του ’13 για Windows και για Android.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.