Οι φήμες των τελευταίων ημέρων έλεγαν ότι η Sony ετοιμάζει συνεργασία με τη Gaikai, αλλά τελικά τη μεγάλη έκπληξη (και μεγάλη κίνηση) την έκανε η Samsung, η οποία ανακοίνωσε στην E3 2012 την ενσωμάτωση της cloud gaming υπηρεσίας σε επιλεγμένες τηλεοράσεις της!

Σύμφωνα με τη Samsung, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις τηλεοράσεις LED και Plasma σειράς 7000 και μεταγενέστερες, αλλά οι κάτοχοι Plasma θα πρέπει να περιμένουν λίγο καιρό. Φυσικά, για να λειτουργεί η υπηρεσία απαιτείται σύνδεση στο Internet, αλλά από εκεί και έπειτα ο χρήστης θα μπορεί να παίζει τα παιχνίδια άμεσα, χωρίς την παρουσία παιχνιδοκονσόλας απευθείας από την τηλεόραση. Επίσης, οι χρήστες θα μπορούν να παίζουν δοκιμαστικές εκδόσεις των παιχνιδιών, ενώ σε περίπτωση που αγοράσουν κάποιο θα μπορούν να το ανοίγουν οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν.

Με αυτή την κίνηση η Samsung μπαίνει δυναμικά στο χώρο του gaming και ποιος ξέρει, ίσως δούμε σύντομα κάτι ακόμα καλύτερο από την εταιρία. Βέβαια, ενδιαφέρον θα έχει και η αντίδραση της LG, η οποία είχε ανακοινώσει κάτι παρόμοιο στην CES 2012.
Να σημειωθεί ότι η Gaikai διαθέτει αυτή τη στιγμή 31 παιχνίδια στην cloud πλατφόρμα της, ωστόσο, ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τόσο λόγο της συνεργασίας της με τη Samsung, όσο και λόγο των συμφωνιών που έχει κλείσει με μεγάλα gaming studios (π.χ. Ubisoft, 2k Games, Capcom κλπ.)

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.