Πριν λίγες μέρες η Google παρουσίασε  στο Google Ι/Ο  το Project Glass και προκάλεσε ενθουσιασμό σε όλους τους TechManiacs. Η γνωστή σε όλους κατασκευάστρια καμερών Olympus ανακοίνωσε σήμερα μια παρόμια συσκευή που φέρει το όνομα MEG4.0.  Σε αντίθεση με το Project Glass όμως δεν έχει πάνω κάποια κάμερα (αυτό και αν είναι κάτι που σίγουρα δεν θα περιμέναμε από την Olympus) αλλά επικεντρώνεται στην σύνδεση με το Smartphone σας με Bluetooth.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Ιαπωνικής εταιρίας, το MEG4.0 θα φοράει QVGA (320 x 240) οθόνη και θα έχει περίπου 8 ώρες αυτονομίας, με χρήση της συσκευής για περίπου 15 δευτερόλεπτα κάθε 2-3 λεπτά. Διαθέτει επίσης επιταχυνσιόμετρο για να εντοπίζει τη θέση του κεφαλιού του χρήστη και να ανταποκρίνεται ανάλογα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Olympus πειραματίζεται με παρόμοια τεχνολογία καθώς εργάζεται σε πρωτότυπα από το 2005

Το πρωτότυπο του 2005

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.