Ιστορία έγραψε σήμερα στις 10.44 ώρα Ελλάδος η εταιρεία SpaceX με την εκτόξευση του Falcon 9, μιας μη επανδρωμένης κάψουλας η οποία ξεκίνησε το ταξίδι της για το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) τον οποίο πρόκειται να ανεφοδιάσει.

Το Falcon 9 θεωρείται πλέον η πρώτη αποστολή στο διάστημα η οποία διεξάγεται από ιδιωτική εταιρεία την οποία μίσθωσε η NASA ύστερα από συμφωνία 1.6 δις δολαρίων και η οποία περιλαμβάνει 12 παρόμοιες αποστολές. Η κάψουλα έχει την ονομασία Dragon και περιέχει διάφορες προμήθειες αλλά και εξοπλισμό, συνολικού βάρους 500 κιλών.

Η “σύνδεση” του Dragon με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 3 ημέρες. Θα παραμείνει εκεί για 18 ημέρες μέχρι να αποσυνδεθεί και σταδιακά να προσγειωθεί στον Ειρηνικό Ωκεανό και συγκεκριμένα στις ακτές της Καλιφόρνια όπου μετά την περισυλλογή του θα χρησιμοποιηθεί σε μελλοντική αποστολή.

Η εταιρεία SpaceX έχει ιδρυθεί από τον Ellon Musk ιδρυτή επιπλέον του PayPal, της Tesla Motors και της SolarCity και ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε τις τεράστιες φιλοδοξίες που έχει γύρω από τη SpaceX. Σε αυτές περιλαμβάνονται σχετικά προσιτά οικονομικά «ταξίδια» στο διάστημα καθώς και μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη με τη συνεργασία της NASA.

Site: SpaceX
Site: Webcast

 

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.